Ez a 10 legmenőbb budapesti koktélbár

Egy fárasztó nap után igazi felüdülés meginni egy finom, minőségi koktélt a barátainkkal vagy a párunkkal. Ám a tökéletes helyszín és koktél megtalálása nem egyszerű feladat. Viszont nem kell tovább keresgélnünk, mert komoly szakmai segítséget kaptunk, ugyanis a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz összeállította a 10 legmenőbb budapesti koktélbár listáját.

Mutatjuk a legmenőbb koktélbárokat Budapesten - illusztrációForrás: mindmegette.hu

TukTuk

A TukTuk az ázsiai térségre jellemző fűszerekkel és gyümölcsökkel idézi fel a távol-keleti ízvilágot. Markarian Tamás, a TukTuk Bar vezetője szakértelmével, sokévnyi hazai és nemzetközi tapasztalatával azért dolgozik, hogy a vendégek az italok mögötti történeteket is megismerhessék, amiben a mindig egy adott téma köré épülő itallapjaik is segítenek. Az ízek és a látvány harmóniája itt alapvető, minden korty egy újabb utazás a kulináris világba.

Hotsy Totsy

A bulinegyed közepén, a Síp utcában található Hotsy Totsy a '20-as évek Amerikájáig repíti vissza vendégeit. A figyelmes, ám diszkrét kiszolgálás, a frappánsan kártyalapokon érkező italkínálat, a szolid fények mind-mind egyfajta misztikus és egyben csibészes bájt kölcsönöznek a bárnak. A Hotsy Totsy arra ösztönzi látogatóit, hogy emlékeket idézzenek fel, miközben új közös élményeket szereznek a kiemelkedő szakmaisággal összeállított koktélok kóstolása közben.

Múzsa

A Four Seasons Hotel Gresham Palace bárja, a Múzsa nem csupán italokat, hanem egyedülálló élményeket is kínál. Berendezése és atmoszférája a legmagasabb elvárásokat is kielégíti, miközben Rédli Ádám head bartender és csapata a kortárs koktélkultúra éllovasaként teszi felejthetetlenné a bár-élményt. Az italokat Győrffy Árpád executive chef kortárs innovatív ázsiai konyhája kíséri, a kivételes hangulatról pedig minden este más előadó élőzenei koncertje vagy zongora műsora, illetve DJ-k gondoskodnak.

A Múzsa is a top 10 között vanForrás: Four Seasons Hotel Gresham Palace

Black Swan

Sejtelmes hangulat, nagyvárosi miliő, art deco stílus egy titokzatos bárban. Ezek alapján akár New Yorkban is lehetne, mégis a fővárosi Klauzál utcában található a Black Swan, amely az országosan elismert Ódor András nevéhez köthető. A koktélok mellett kivételes italválaszték garantálja, hogy minden vendég kiléphessen a komfortzónájából.

Kaa Mixology

A Dzsungel könyve kígyójáról elnevezett bár legalább annyira bűvöletbe ejti vendégeit, mint az ihletadó karakter: a Király utcai Twentysix szomszédságában található bárban buja, misztikus hangulat uralkodik. A sejtelmes fények és az elegáns enteriőr segít abban, hogy a vendégek kicsit elbújjanak a világ elől, miközben a belváros közepén kóstolgatják koktéljaikat. Az itallapon ugyanúgy megtalálhatók a signature tételek, mint az igazi klasszikusok vagy az egyénre szabott italok, amiket akár a kényelmes fotelekben, akár a bárpultnál ülve el lehet elfogyasztani.

Elysian

Az Elysian a hetedik kerület egyik legújabb gyöngyszeme, ahol tökéletes egyensúlyt alkotnak a közvetlenül a helyi termelőktől beszerzett alapanyagok és a modern technológiák, a visszafogott orientális stílus és az előzékeny vendéglátás. Egyedi koncepciójuk mögött nem kisebb cél húzódik meg, mint a zero-waste törekvés, ami kifejezetten új megközelítés a hazai bárkultúrában. A koktélkínálat esetében is azt vallják, hogy a kevesebb néha több, ezért a kivételes élményt nyújtó italok mind megjelenésükben, mind összetételükben a minimál stílust képviselik.

Az Elysian is egy hangulatos és nívós hely BudapestenForrás: Elysian

Boutiq Bar

A szakmabeliek és laikusok mind egyetértenek abban, hogy a Boutiq Bar a kortárs magyar bárkultúra megteremtője. Aki valaha is járt már a Paulay Ede utcai bárban, az tudja, hogy itt a koktélok sokkal többet jelentenek egy egyszerű italnál, hiszen minden poharuk kreatív élményt rejt. Az ízharmóniák mellett az edukációt is fontosnak tartják: céljuk, hogy a vendégek minden látogatás alkalmával egyre többet tudjanak meg az italokról és a koktélok világáról.

Pink Pony Club

A Pink Pony Club a Boutiq Bar kistestvére a föld alatt – és úgy tűnik, nem ok nélkül marad rejtve, hiszen nem csupán a neve, de a hangulata is pimasz és játékos, a bartenderek által készített koktéloktól kezdve egészen az enteriőrig. Ehhez a stílushoz remekül passzol a progresszív, kísérletező, újító hozzáállás, amely a teljes italkínálatot jellemzi. Azoknak sem kell aggódniuk, akik nem szeretnék elhagyni a komfortzónájukat, ugyanis a tökéletesen elkészített klasszikusok közül is lehetett választani, de a signature koktélok között bőven akadnak olyanok, amelyek meglepetést okoznak.

Pink Pony Club különleges atmoszférával bírForrás: Pink Pony

Hudson Bar

A Hotsy Totsy nehéz bársonyfüggönyei mögött a Hudson Bar hamisítatlan, titokzatos speakeasy hangulattal várja a vendégeket. Koktéljai pimasz ízpárosításokkal, illetve saját ginnel próbálnak minden érzékszervre hatni. A mindössze húsz négyzetméteres Dob utcai bár tökéletes hely azoknak, akik szeretnének intim, buja környezetben elbújni a világ zaja elől, és egymásra koncentrálni, miközben különleges italokat kóstolnak a hangulathoz tökéletesen illő zene mellett.

Mitico

A Miticoba belépni olyan, mintha a ritmusoktól vibráló Latin-Amerikába csöppennénk. A koktélok, a fülledt hangulat és az élőzene mind-mind segítenek ráhangolódni egy pörgős hétvégi bulira, de az sem meglepő, ha valaki az este hátralévő részére is itt ragad. A tavaszi-nyári szezonban remek alternatívát kínál a szintén a Miticohoz kapcsolódó Backyard kerthelyiség, ahol stílszerűen fűszernövények szolgáltatják a koktélok alapját.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek