Videó: Gondoltad volna, hogy ez a divatos étel élő állatokból áll?

Az osztriga egy nagyon divatos fogás, sokan a jómóddal kötik össze a fogyasztását. Ezt az ínyencséget sokan szeretik, ám a többség valószínűleg nincs tisztában vele, hogy még élve fogyasztják el ezeket a tengeri herkentyűket. Ezért sokakat megdöbbentett ez a sokkoló információ, amit Joseph DeCandia Jr séf osztott meg a trendi kagylókról a TikTokon.

Az osztriga csak frissen jó - illusztrációForrás: Pexels / Pixabay.com

Joseph DeCandia Jr séf egy TikTok-videóban számolt be az osztriga fogyasztásának szabályairól, és sokaknak szolgált új információval. Még a kagyló rendszeres fogyasztói közül sem tudta mindenki, milyen állapotban is eszik meg, az osztriga ugyanis még életben van, amikor az emberek elfogyasztják.
Legtöbbször, ha citromot facsarsz rájuk, láthatod, hogy mozognak" - mondta a séf.

"Egész életemben ettem osztrigát, de fogalmam sem volt, hogy élnek" - írta az egyik felhasználó, de mások is sorra kifejezték meglepettségüket és döbbenetüket. "Ezentúl csak szénné sült osztrigát eszem" - írja egy másik felhasználó.

Az osztriga nagyon romlandó, ezért a fogyasztása akkor a legbiztonságosabb, ha élve, tehát a legfrissebb formájában tálalják - írja a life.hu. Ez a tény sokak kedvtél elvette az osztriga habzsolástól. "Soha nem ettem osztrigát korábban, és most, hogy tudom, hogy ilyenkor még élnek, soha nem fogom megkóstolni őket." Vannak, akik szerint ez állatkínzás:Be kellene tiltani az osztrigaevést az éttermekben, ez undorító" - vélekedik egy kommentelő. 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek