Videó: Több mint 100 év után bezárt Barcelona híres bárja

A világ minden táján a városok éjszakai életének színterei különösen megküzdöttek a világjárványból való kilábalásért, és ez alól Barcelona sem volt kivétel. Az újranyitások után a megnövekedett üzemeltetési költségek és bérleti díjak számos népszerű hely megszűnéséhez vezettek, melynek legutóbbi áldozata a város egyik legikonikusabb bárja, a 109 éves Versalles Barcelona. Az ikonikus helyről még a 100 éves évfordulóján készítették az alábbi filmet.

Az 1915-ben a város Sant Andreu negyedében nyitott bár mindig nyüzsgő találkozóhely volt a Calle Gran de Sant és a Plaza del Comerç találkozásánál. Korábban a bárt a Heredero család vezette, de 2012-ben egy hatalmas felújítás után Pere Riera vette át.

A hely történelmi események színtere volt: a spanyol polgárháború idején menedékhelyként működött a bombázások alatt, majd a negyed jellegzetes helyszínévé nőtte ki magát.

A helyi televíziós csatorna, a Betevé szerint május 31-én, pénteken a Versailles Barcelona nem nyitott ki a megszokott módon, és a járókelőket csupán papírral és ragasztószalaggal letakart ablakok fogadták.

Az intézmény hosszú ideje próbált lépést tartani a korral, és olyan kínálattal is bővítette étlapját, mint a gluténmentes ételek, valamint finom szendvicsek, saláták és húsok kerültek fel rá, de a bérleti díj összege teljesen elszállt.

A hírek szerint Pere Rierától megdöbbentően sok, 10 000 eurós havi bérleti díjat kértek, amit lehetetlennek tarott kitermelni, ezért a bár kénytelen volt bezárni.

A hírt sokan aggasztóan fogadták, akik szerint a bár mindig fontos része lesz a környék történelmének – írja a Time Out.

(Borítófotó - Shutterstock/Mihai-Bogdan Lazar - illusztráció)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek