10 éves a Városmajor kedvenc helye - Új finomságokkal vár a Fióka

Tudtátok, hogy az épület eredetileg egy posta volt? Nem véletlen hát, hogy a filmes díszletnek is beillő téglafalú épület valamiféle kényelmes, békebeli időbe repít vissza minket. A 2013-ban, 10 éve itt nyitott Fióka éppen ezért nem egy flancos, feszengős étterem, hanem egy hamisítatlan „budai" hely, amit nem csak a környék gasztróra éhes közönsége hálál meg.

Forrás: Fióka Press

A 10. évforduló alkalmából színes programokkal készül az étterem csapata, szóval itt a lehetőség újra, vagy éppen először kipróbálni a helyet; az ételeket és a hangulatot is!

„2013-ban, egy zord, esős novemberi pénteken bontotta először szárnyait a mi Fiókánk. Teltek az évek, a betévedőkből törzsvendégek, az első randikból esküvők lettek, sok kalandot és kihívást éltünk meg együtt szeretett vendégeinkkel. A lelkesedés azóta is töretlenül visz minket előre, jó időben, rossz időben is csodás ételek, barátságos, otthonos terek várják a betérőket. A következő tíz évre is ígérhetjük: a budai vendéglátás szívügyünk marad és mindent elkövetünk a folyamatos fejlődésért" - mondta Gáti Gergely, az egyik tulajdonos.

Jó időben a hangulatos udvaron is jó kint ülniForrás: Fióka Press

Az élmények mellett az ételek megosztása került a középpontba az utóbbi időben, Andráskó Máté chef több mint egy éve építi a kistányéros (small plates- big taste) kreatív konyháját, ahol izgalmas, változatos ízeket pakol „kis tányérokra". Ebben a felállásban az a jó, hogy így kettesben, vagy akár többen is lehet egyszerre sok fogást kóstolni.

A kiforrott koncepcióval így most igazán kerek lesz a 10 éves ünneplés: az évfordulóra egy sereg remek programmal és bulival is készülnek. 

Bent pedig tényleg békebeli hangulat uralkodikForrás: Fióka Press

A kiemelt programok pedig a következők, érdemes beírni őket a naptárba:

1. Elstartol a Fióka 10. őszi koktél kínálat - TÉLI ÁLOM, MEDICINE, FIÓKA FÉSZEK, JUHARKA, KONFETTI, BABY BIRD

2. Márton Napok: november 9-12. - Márton napi small platek, bor ajánlatok 4 napon át

3. Fióka Friday: november 17. - az 5. small plate-re a Fióka vendége vagy!

4. Fióka Sliders Party:november 25. szombat - Bohém szülinapi partit régi/új törzsvendégekkel, barátokkal és mindenkivel, aki a csapattal tartott az elmúlt 10 évben.

5. RUM kóstoló: november 29. szerda @PREMIRUM X Fióka small plates

Az étteremben egész novemberben kóstolók, kulturális események, meglepetés falatok és koktélok várják a betérőket. Asztalt foglalni itt tudtok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek