Dél-Amerika boraival is megismerkedhetünk az idei borfesztiválon

Dél-Amerika országai mutathatják be díszvendégként boraikat és konyhájukat a 32. Budapest Borfesztiválon, amely számos magyar és nemzetközi termelő boraival, gasztronómiai különlegességekkel, borkvízzel, mesterkurzusokkal és egyéb programokkal várja a közönséget szeptember 7. és 10. között a Budavári Palota teraszain.

Budapest, 2020. szeptember 11. Vendégek a Budapest Borfesztivál nyitónapján a Budavári Palota Hunyadi udvarában 2020. szeptember 10-én este.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Dél-Amerikából négy ország - Argentína, Brazília, Chile és Uruguay - 12 borászatának tételeit kóstolhatják az érdeklődők a díszvendég standjainál.

A Borfesztiválon bemutatkozik a régió gasztronómiája is, olyan ételekkel, mint a többféle módon elkészített choritos (kék kagyló), a friss, nyers halhúsból készült, chilivel fűszerezett, citruslevelekben tálalt ceviche, a pescado frito (rántott tengeri hal), de lesznek chilei fehérkolbászos, chimichurris és argentin marhahúsos szendvicsek is.

Budapest, 2020. szeptember 11. A Budapest Borfesztivál helyszíne a Budavári Palota Hunyadi udvarában a nyitónapon, 2020. szeptember 10-én este.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Gourmet-udvarban éppúgy megtalálhatók majd a magyaros fogások, mint a friss osztriga, a francia sajtkülönlegességek, a spanyol és olasz sonkák, a pizzák, a prémium burgerek, a helyben sütött császármorzsa, a csokoládék és bonbonok.

A Halászó gyerekek teraszán kap helyet az öt kiemelt éttermet felvonultató Chef Market Gourmet Udvar, itt a Yama Budapest, a Felix Kitchen & Bar, a Michelin-csillagos 42 Restaurant, a Pavillon de Paris és a Bombay fogásait, valamint a Mitiszol? Wine & Champagne Bar borait ízlelhetik meg a látogatók.

Az öt étterem közreműködésével, újdonságként mutatkozik be a vasárnapi Sunday Brunch, szintén a Halászó gyerekek teraszán.

A borok mellett borászokkal folytatott pódiumbeszélgetéseket is élvezhetnek a SPAR Borplaccra látogatók, az Oroszlános udvar központi helyén található VinAgora Felfedezettek stand pedig "ritka borkincseket" mutat be.

Budapest, 2022. szeptember 11. Látogatók a 31. Budapest Borfesztivál zárónapján a budai Várban 2022. szeptember 11-énForrás: MTI/Mónus Márton

A Borfesztivál idén is felállítja interaktív sátrát, ahol játékos környezetben próbálhatják ki a látogatók, mennyire értenek a borokhoz, a borkultúrához, míg a sátor szomszédságában mesterkurzusokon vehetnek részt az érdeklődők.

Saját food truckkal vesz részt a rendezvényen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely a hagyományokhoz híven idén is a Budapest Borfesztivál által meghirdetett Jótékonysági Borárverés kedvezményezettje lesz.

Az esemény részletes programja a www.aborfesztival.hu linken olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek