Új ízekkel és buborékokkal nyitja a nyarat a Gourmet Fesztivál

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food
ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a
koktélokig – ezt kínálja idén a Gourmet Fesztivál, amit június 2-4. között rendeznek meg a Millenárison. A téma az „Új generáció lesz".

Forrás: gourmetfesztival.hu

Miként tavaly sem egy konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszált a fesztivál - egy éve az Örökség témája volt a középpontban - így idén is egy fontos fogalom, a megújulás, az új generáció, a legújabb trendek, technológiák, alapanyagok és stílusok jelennek meg a tányérokon. 

A kitelepült éttermeknek köszönhetően személyesen is megismerkedhetünk majd az új generációval, legyenek akár séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek - mondta Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője.

Az idei fesztiválon az új generációt többek között olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki egyetem után inkább a szívét követte, így lett autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje, Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának
"legizgalmasabb új nyitásaként" emlegetett füredi Vasüzlet szemtelenül fiatal csapatát vezeti, Makai Edina, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt mielőtt a Michelin-csillagos Salt
étterem séf-helyettese lett - olvasható a Travelo részére eljuttatott sajtóközleményben.

2019-es hangulatkép, amikor a koreai, az albán és az orosz konyha remekei voltak a középpontbanForrás: Fotó: PIXELTASTER / Gourmet Fesztivál / Facebook.com

De ott lesz a Gourmet színpadán és a konyhapult mellett a MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly
elnyerte a The Michelin Guide "Év Fiatal Séfje" díját és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez.

A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina, vendéglátós - író - műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek. A Gourmet szokásos, de továbbra is rendkívülinek mondható étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos izgalmas program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is lesznek, amelyekben a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel is. A kiállítók listája és minden egyéb információt megtaláltok a gourmetfesztival.hu oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek