Új arculattal és izgalmas programokkal vár ránk a megújult Fény Utcai Piac

Buda egyik legkedveltebb piacán a hétvégi események között lesznek gasztronómiai workshopok, zenei előadások és design vásár, valamint újra megrendezik a bringa- és pecabörzét is. Ambiciózus tervekkel, a hagyományos „piac" kereteiből kilépő, gasztronómiai, kulturális és egyéb más, közkedvelt programokkal készül az évre Budapest egyik legnépszerűbb, ikonikus piaca.

Koncert a piaconForrás: Fény Utcai Piac sajtófotó

 

A Fény Utcai Piac határozott célja, hogy ne csak a bevásárlás miatt legyen érdemes idejönni, hanem e közösségi tér jelleg miatt is. Ehhez igazodik a piac új arculata, melynek központi elemei az egyszerű, illusztrált gyümölcsök és zöldségek szabálytalan rendszere, ami a piac és a közösség sokszínű és változatos egységére utal.

Már korábban is volt arra példa, hogy a "Zenélő piac" kezdeményezés keretében a kihelyezett közösségi zongorán spontán minikoncertek szórakoztatták az arra járókat. De a meglepetés akkor volt a legnagyobb, amikor a kerület díszpolgárként is tisztelt Presser Gábor ült a hangszer mellé, hogy megörvendeztesse játékával a nagyérdeműt illetve a Korda-Balázs páros is nagy sikerrel lépett fel a piacon.

Éppen ezért zenei programokra idén is számíthatunk. Március 18-án, vagyis a mai nap a Bach Mindenkinek Fesztivál otthonául szolgál a piactér. A fellépők között Kossuth- és Liszt-díjas művészek és zeneiskolai növendékek lesznek, akik a klasszikus zenét minél szélesebb körbe szeretnék eljuttatni.

Teljesen más tematikával, de a tavaszt várva, március 19-én Budai Bringa és Horgász Börze költözik a Fény utcába. Főként kerékpár- és horgász-felszerelések adás-vétel-cseréje zajlik majd, de bemutatkoznak szakavatott botépítők, kézműves műcsalikészítők, műlégy kötők, bojlikészítők és úszófaragók is.

A kortárs kézművességre nyitott közönséget pedig egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival várja majd a megújult piac. A Maker's Market március 26-án indul - és tér vissza havonta - a Fény utcai piacra. Áprilisban pedig a Húsvét, a kalács és a sonka kapja majd a főszerepet otthoni kalácssütő versennyel. De lesz Pici Piac is baba-mama-gyerek designer vásárral, az apukák pedig a nyár folyamán itt szurkolhatnak kedvenc csapataiknak az Európa Liga illetve a BL döntő meccseken izgulva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek