Az év egyik legelegánsabb boros gálájának a Szépművészeti ad otthont

A Vince Gála az ország egyik legelegánsabb boros rendezvénye, melyet idén november 19-én rendeznek, és a Szépművészeti Múzeum ad neki otthont. Az eseményen sétálókóstoló és szakmai mesterkurzusok is várják majd a közönséget. Egyébént itt adják át a Vince Díjakat is, amire mintegy félszáz magyar borszakértő, borakadémikus, oktató, szakíró és sommelier jelölhetett magyar borokat, húsz kategóriában.

Forrás: Vince.hu / Facebook.com

Az ő ajánlásaikból álltak össze a kategóriák három-három tételes rövidített listái, amelyekből a fogyasztók szavazhatják meg a nyertes borokat október 30-ig - közölte a díjat kiíró Vince Magazin főszerkesztője, Vancsik Ivett.

Mint kiderült, a nagy számú kategóriának köszönhetően fehér, rozé és vörös, reduktív és hordós, száraz és édes, hazai és nemzetközi szőlőfajtákból készült borok egyaránt szerepelhetnek a jelölt tételek között. A cél az volt, hogy az összes magyar borvidék összes stílusában, összes jellemző szőlőfajtájával dolgozó pincészetének esélye legyen a győzelemre valamelyik kategóriában.

A Vince Gálán kihirdetik majd a nyerteseket, a közönség pedig egy sétálókóstoló keretében mind a hatvan döntős bort megismerheti, egy másik teremben pedig a Vince Magazin tesztjein legalább négycsillagos minősítést elért borok, illetve párlatok lesznek kóstolhatók.

Ahogy az lenni szokott, idén is lesznek mesterkurzusok, ahol egy szűkebb közönség mélyülhet el olyan témákban, mint a champagne-ok és a tenger gyümölcsei, a nemzetközi etalon borok, a meghökkentő bor-étel párosítások és az őszi koktélok. Ezekre már most lehet regisztrálni a Vince.hu honlapon keresztül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek