A világ leghosszabb maratonján finomabb ételek fogytak, mint egy királyi esküvőn

Két év szünet után, szeptember 10-én ismét megrendezték a világ leghosszabbnak tartott maratonját a délnyugat-franciaországi Médoc-félszigeten. Az útvonalon, ami 42 195 kilométer hosszú volt, mintegy húsz pohár vörösborral, osztrigával és oldalassal kínálták a résztvevőket.

A verseny kissé spicces kabalafigurája az indulás előttForrás: Yves Mainguy / Marathon du Médoc / Facebook.com

A koronavírus-világjárvány miatt tartott kétévi szünet után 8500 futó, közöttük számos külföldi indult el fanfárok hangjára a neves szőlővidéken - Pauillacon, Saint-Julienon, Haut-Médocon és Saint-Estephe-en-át vezető útvonalon, sokan az idei év témája a mozi jegyében jelmezben, Rambónak, kalóznak, vagy óriás pattogatott kukoricának öltözve.

A 36. alkalommal megrendezett humoros futóverseny győztesei, Freddy Guimard a férfiak között 2 óra 29 perc, Sandra Gouault pedig a nők mezőnyében 3 óra 10 perc alatt futották le a távot, a többség azonban nem sajnálta az időt a lakmározástól - a leglassabb 6 óra 30 perc után ért célba -, ahonnan a befutóknak ígért üveg borral távoztak.

A verseny, ahova a legtöbb részvető inkább kikapcsolódni érkezik, frissítőpontjain a kastélyok márkás boraikból nyújtottak kóstolót, valamint 18 ezer osztrigát, 200 kilogramm oldalast és fagylaltot kínáltak a mezőnynek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek