A királynő kedvenc italának tartanak piaci fesztivált Budapesten

A Bálna ad otthont az első hazai gin fesztiválnak, a Gin Market Budapestnek, amelyen a borókás italé lesz a főszerep. Június 10. és 12. között az ital rajongói egy rendhagyó eseményen ismerkedhetnek meg a legkiválóbb hazai és külföldi márkák gin- és tonikkülönlegességeivel.

Ki kér egy pohárral?Forrás: Gin Market Budapest / Press

Az angol királynő kedvenc italát eredetileg gyógyszerként használták, és a közhiedelemmel ellentétben nem is az angolok készítették először, hiszen már a 17. századi Hollandiában is fogyasztották a fűszeres párlatot.

A gin világhódító útja évszázadokon át ívelt felfelé, a világnap alkalmából pedig végre Budapesten is kap egy méltó fesztivált - írták a szervezők a Gin Market sajtóközleményében. Júniusban háromnapos fesztivál keretein belül ízlelhetjük meg a legizgalmasabb borókás italokat és a hozzájuk passzoló tonikokat.

A Gin Market Budapesten mindent megtudhatunk a ginek világáról, hogyan robbantak be a köztudatba, miként vált a gin-tonic a világ egyik legtöbbet fogyasztott koktéljává, és azt is, hogy hol tart most a craft gin piac külföldön és hazánkban. Sőt, az igazi rajongók még masterclass workshopokra is jelentkezhetnek. Az este hangulatát a Yellow rezidens DJ-je alapozza majd meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek