Ebben az új street food étteremben örülnek, ha spanyolul rendelünk

Közvetlenül a Duolingo nyelvtanulós applikáció székhelye mellett nyílik meg a Duo's Taqueria spanyol street food bár Pittsburgh East Liberty negyedében – olvasható a Food and Wine oldalán.

A Pittsburgh magazin szerint az éttermet Marcella Ogrodnik séf vezeti majd, és a mexikóvárosi stílusú utcai taco-k között a vegánbarát taco mellett adobo-pácolt sertéshús, szegy, chorizo és pacal is szerepel majd. A menük tartalmaznak babot, guacot, salsát és egy desszert opciót is.

"Elképesztő ételekkel és kedvezményekkel akarjuk megmutatni az embereknek, hogy egy új nyelv tanulása szórakoztató és kifizetődő is lehet" – mondta a Duolingo vezető élménytervezője, Charlie Barber.

És mivel a Duolingo-ról beszélünk, természetesen van egy nyelvtanulási kapcsolat is. A vendégeket a rendeléskor megkérdezik, hogy szeretnének-e részt venni az "Español Challenge"-en (Spanyol Kihívás), hogy 10-20 százalékos kedvezményt kapjanak az ételek árából, vagy akár egy ingyenes terméket is. "Ez jó módja annak, hogy valakit arra ösztönözzünk, hogy lépjen ki a komfortzónájából, és tanuljon meg egy kicsit más nyelven beszélni" – mondta a séf. (Senki ne essen pánikba: a Kihívás csak egyetlen kérdés, és nagy eséllyel meg fogják tudni válaszolni.) Az utcai spanyol bár a tervek szerint június közepén kezdi felszolgálni első tacoit, melynek alkalmazottai remélhetőleg kétnyelvűek lesznek, vagyis angolul és spanyolul is beszélnek majd.

Nem ez az első alkalom, hogy a Duolingo egyesíti az ételeket nyelvi kínálatával. Tavaly márciusban a vállalat öt csemegebolttal kötött partnerséget Chicagóban, Los Angelesben, Miamiban, New Yorkban és Pittsburghben, hogy elősegítsék jiddis nyelvtanfolyamának elindítását. Aki bement valamelyik résztvevő csemegeboltba, és jiddisül adta le a rendelésétt – vagy legalábbis megpróbálta –, egy ingyenes bagellel távozhatott.
(A borítókép illusztráció, forrása:Pixabay/dolvita108)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek