Pontgyűjtős gasztrotúrával csábítanak az egri vendéglátók

Az egri vendéglátóhelyek különleges finomságokkal készülnek az adventi időszakra – írja a Turizmus.com. Tizenöt egri étterem, kávézó, bár és borászat csatlakozott a Téli Gasztrotúra eseményhez, és kínálja saját szezonális ínyencségét a helyi lakosoknak és a városba érkezőknek egyaránt.

Forrás: Elena Shashkina / Shutterstock

A hamburgeről a kocsonyáig, a forró csokoládétól a forralt borig sok minden megtalálható a téli egri gasztronómiai kínálatban. A finomságok önmagukban is rendelhetők, de a szervezők arra biztatják a résztvevő vendégeket, hogy próbáljanak ki minél több mindent, és alakítsák valódi gasztrotúrává egri látogatásukat. Mindehhez egy játékot is kitaláltak.

A téli ínyencségek megkóstolásával ugyanis mindenki pontokat gyűjthet: 2 pontot érnek a főételek, és 1-1 pontot a desszertek és italok. Ha pedig valaki összegyűjt 5 pontot, az ajándékba kapja Az egri bor - Bikavértől a Csillagig című könyvet, amelyet a helyi Tourinform irodában lehet átvenni. A gasztrotúra január 2-ig tart, az összegyűjtött pontok pedig január 8-ig válthatók be a könyvre. Minderről bővebben itt olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek