Váratlan bejelentést tett a világ egyik legismertebb whiskymárkája

A Johnnie Walkert gyártó cég pár napja jelentette be, hogy Dr. Jim Beveridge, a Brit Birodalom Rendjének tiszti rangjával kitüntetett whiskykészítő mester (Master Blender) nyugdíjba vonulása után, Dr. Emma Walker veszi majd át a márka whiskymester címét.

Ez pedig azt jelenti, hogy a híres skót whisky készítésének története során először tölti majd be nő ezt a fontos pozíciót.

Dr. Walker 13 évvel ezelőtt csatlakozott a londoni bázisú, multinacionális italgyártó Diageo céghez, az elmúlt hat évben pedig, mint a skót whiskyk főzőmestereként dolgozott. Ő felelt például a limitált kiadású Jane Walker by Johnnie Walker whiskyért, valamint a Johnnie Walker Blue Label Ghost és Rare sorozatokért.

Új munkakörében egy 12 fős csapatot igazgat majd, akiknek az lesz a feladata, hogy a Johnnie Walker legújabb variánsait kísérletezzék ki a márka kedvelői számára – olvasható a Foodandwine.com oldalán.

A márka új whiskykészítő mestere hivatalosan 2022. január 1-én kezdi meg a munkáját a cégnél, és ezzel csatlakozik ahhoz a kis létszámú – ám folyamatosan növekvő – csoporthoz, amiben a női whiskykészítő és -lepárló mestereket találni. Skóciában például Rachel Barrie 2017-ben lett a The GlenDronach, a BenRiach és a Glenglassaugh lepárló mestere, míg Kirsteen Campbell a The Famous Grousenál kezdett, mint whiskykészítő mester, majd 2019-ben a The Macallan Whiskeynél nyerte el a legmagasabb pozíciót.

Forrás: Getty via AFP / 2017 Craig Barritt

Victoria Eady Butler 2019-ben érdemelte ki, hogy ő legyen az első afro-amerikai whiskykészítő mester az amerikai szesziparban. Munkáját azóta is a Tennessee's Uncle Nearest Distilleryben kamatoztatja. Legutóbb, szeptemberben pedig a venezuelai rumgyártó, a Ron Santa Teresa nevezte ki első női Master Blenderét Nancy Duarte személyében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek