Hazánk legjobb borait keresik, szavazhatunk a kedvencünkre is

Ha van kedvenc borunk, akkor most szavazhatunk is rá a Vince-díj közönségszavazásán, ahol 2021 legkiválóbb hazai borait, páralatait és borbárjait keresik a szervezők. A szakmai és közéleti zsűri mellett idén a borfogyasztók is lehetőséget kapnak arra, hogy 8 kategóriában 84 tétel közül voksoljanak a kedvenceikre.

Forrás: Vince Gála / Press

Az egész országot szavazásra hívja a Vince-díj. Mindenkit, akinek van olyan borélménye, amire évek távlatából is emlékszik, olyan borászata, ahol igazán jól érezte magát, vagy olyan borász, akinek nagyra becsüli a munkáját. 

Aki szavazna, az a Vince szakmai csapata által megállapított kategóriákban október 31-ig adhatja le a voksát 1-1 tételre, termelőre és vendéglátóhelyre. A kategóriában legtöbb szavazatot kapott jelölté lesz az adott kategória Vince Díja, melynek ünnepélyes átadását november 5-én tartják Budapesten a Marriott Hotelben – olvasható a felhívás közleményében.

"A kialakult shortlist jól reprezentálja a minőségi és az elérhető borok arányát Magyarországon. Kis, közepes és nagyobb pincészetek egyaránt megtalálhatóak a listán mindegyik borvidékről, a tételek között kevésbé ismert borok is szerepelnek, és nem hiányoznak a hazai és nemzetközi szinten díjazott borok sem"- mondta el Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője.

Forrás: Vince Gála / Press

Merlot kategóriában említi például a Jammertal Borpince 2015-ös Cassiopeia Merlot-ját, amely júliusban megszerezte a vörösborok között a Concours Mondial de Bruxelles 2021 abszolút első helyét, vagy az Eszterbauer Borászat többszörösen aranyérmes 2017-es Tivald Cabernet Sauvignon-ját.

A listán jelöltek között olyan borkülönlegességek is helyet kapnak, mint a Gyukli Pince 2019-es Solaris Biója, ami egy rendkívül ritka, gombás betegségeknek ellenálló, korai érésű szőlőfajtából készül.

A Mészáros Borház 2018-as Grandiózus Malbec-je, ami bármelyik nemzetközi társaival is felvenné a versenyt, vagy az egyik legrégebbi pezsgőkészítési eljárással készült, pét-nat PINK Kékfrankos 2020 egy kisebb pincészettől, a Hoop Wines-tól.

Magyarország kedvenc borait november 5-én, a Vince Gálán hirdetik majd ki az ötcsillagos Marriott Hotelben. November 5-én és 6-án pedig 14 és 22 óra között ugyanitt kóstolókkal és workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek