Már készülhetünk október első szombatjára, mert jön újra a pincejárat

Budapest Bornegyedében, Budafokon számtalan neves pezsgőkészítő cég és borászat található. A pincékben pedig vendéglátó- és kiállítóhelyek is helyet kaptak az évek folyamán. Ezeket az érdekességeket, pincészeteket, barlanglakásokat és udvarokat minden hónap első szombatján felkereshetjük egy szervezett kóstoló- és élménytúra során.

Forrás: Budapest Bornegyede - Budafoki Pincejárat / Facebook.com

A Budafoki Pincejárat legközelebbi útja október 2-án indul. Az ingyenes, 6-8 személyes transzferbuszok a Városháza térről indulnak és minden olyan budafoki pincészetnél és látványosságnál megállnak, ahol a vendégek valamilyen különleges élményt élhetnek át, illetve boros és gasztro programon vehetnek részt.

Az október 2-i pincejárat során részt vehetünk például a Záborszky Pince – Borváros pincesétáján, ami 12, 14 és 16 órakor indul. A séta díja egy pohár borral 1700 forint személyenkén, 2 pohár bor kóstolásával pedig 1900 forint. De ezen a napon lesz még borkóstoló a Várszegi Pincészetben és a Magdolna Udvarban is, pinceséta a Tangazdaságban és a Törley Pezsgőmanufaktúrában.

A finom sütemények sem maradnak ki a sorból - Október 2-án a Borköltők Társasága Pince Étterem is különlegességekkel várja a vendégeketForrás: Budapest Bornegyede - Budafoki Pincejárat / Facebook.com

Ezen a szombati napon, a  többszázéves Seybold-Garab Pincében zenés gasztronómiai programra várják a vendégeket 14 órától 21-ig. Az asztalra tepsiben sült tarja kerül savanyúkáposzta ágyon, burgonyapürével. A vacsorához pedig egy jól harmonizáló pohár vörösbort kínálnak a vendéglátók. A zenei aláfestést a Zsemlye Veronika duó szolgáltatja majd 16 órától a pince kerthelyiségében. A regisztrációköteles programra a csomag ára 3800 forint egy főre - olvasható a Bornegyed.hu oldalán, ahol minden szükséges információt és regisztrációs segítséget megtalálnak a pincejárat programjaival kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek