Speciális aromakomlókkal ízesített sör lesz a főszereplő a Nyitott Főzdék Napján

Eddig mintegy húsz magyar kisüzemi sörfőzde csatlakozott az október 2-re tervezett Nyitott Főzdék Napjához, ahol tárt kapukkal várják majd a sörkedvelőket. Az eseménynek idén először kiemelt sörtípusa is lesz.

Forrás: Nyitott Főzdék Napja / Press

Az ingyenes program célja, hogy az érdeklődők megismerjék a közvetlen környezetükben működő sörfőzdéket, és első kézből tanuljanak a sörkészítés alapanyagairól, technológiáiról és a különböző sörtípusokról. Ennek érdekében, a rendezvény története során először, egy kiemelt sörtípussal is foglalkoznak majd a főzdék, mely nem más, mint a hidegkomlós láger, vagy hopláger lesz.

A stílus egyszerre utal a magyar sörforradalom kezdeteire, illetve a jelenlegi trendekre. A hidegkomlós láger sörök hamar népszerűséget hoztak azoknak a sörfőzdéknek, amelyek készíteni kezdték őket Magyarországon még a 2000-es évek végén.

Az India Pale Lagernek is nevezett termékek ugyanis olyan hagyományos alsóerjesztésű sörök, amelyeket főzés után, ún. hidegkomlózással, többnyire speciális aromakomlókkal ízesítenek. A termékek így egyszerre hordozzák a lágerekre jellemző, frisstítő jegyeket az újhullámos sörök intenzív, gyümölcsös komlóaromáival.

Forrás: Vaskakas Sörfőzde / Press

De a Nyitott Főzdék Napján nem csak a sörkóstoláson és vásárláson lesz a hangsúly, hanem azon is, hogy a látogatók megismerjék a sörfőzdék működését, a sörkészítés folyamatátt. A résztvevők közül több sörfőzde is bemutat majd új termékeket, lesz ahol kézműves sajtokat, párlatokat, környékbeli finomságokat is kóstolhatnak a vendégek. A részletes programokat és a résztvevő sörfőzdék listáját a Nyitottfozdek.hu oldalon olvashatják, bővebb információk az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek