A kenyér és a dinnye lesz a hétvége sztárja Ópusztaszeren

Ópusztaszeren az augusztus két emblematikus terménye kerül a középpontba ezen a hétvégén: 6-án, pénteken a gabonával kapcsolatos terménynapra várják a látogatókat, ahol többek között hoffertraktor-bemutató, kenyérsütés, kézi malmos őrlés és terményvetélkedő szerepel a programban. Augusztus 7-én, szombaton dinnyekóstolással, dinnyesúly saccoló versennyel, dinnyeszobrokkal, kézműves foglalkozásokkal, mesekerttel, néptánccal és népzenével hódolnak a mézédes gyümölcsnek.

Forrás: opusztaszer.hu

Pénteken már egy órától meg lehet nézni a traktorokat a Skanzen/Malom melletti területen, 14 órától pedig lovasbemutatót láthatnak a Lovaspályán. Egész nap lehet nemezelni a Nomád Parkban, a Skanzenben pedig a POR zenekar játszik autentikus magyar népzenét. A kovászkészítés és kenyérsütés rejtelmeibe a Hódmezővásárhelyi tanyai olvasókör tagjai vezetik be az érdeklődőket, akik két program között lovasjáraton tehetnek egy kört az Emlékpark területén. A Makói parasztházban terményvetélkedőn mérhetik össze tudásukat, és ugyanitt kipróbálhatják a kézi malmos őrlést is, a Szeged-alsóvárosi portán pedig kiderül, milyen kézműves játékok készülhetnek terményekből. 

A Puszta Házában az Év madara, a cigánycsuk lesz a madártotó témája, és ugyanitt látható Koncz-Bisztricz Tamás A természet pillanatai című fotókiállítása, a látogatóközpontban pedig az Arany, ezüst, vas – A hunok régészeti hagyatéka a Kárpát-medencében című kiállítás, a Szer története és Magyarország történelme című film, valamint A szegedi halasbicska és a késesmesterség című kiállítás várja a látogatókat.

Szombaton 11:30-kor a Barboncás Társulat bábelőadása nyitja a programot, 12-től 18 óráig pedig Dinnyeszobrász bemutató lesz. 13 órakor kezdődik a Dinnyesúly saccolási verseny, 14-től Lovasbemutató, 15-től a Barboncás Társulat bábelőadása lesz látható. Bővebb információk az esemény oldalán találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek