Ebben a kertészetben már kezdetét vette a Szedd magad áfonyaakció

Az áfonyának az elmúlt években annyira megugrott a népszerűsége, hogy még a superfoodok – szuperélelmiszerek – közé is beválasztották. Ezek olyan ételek, amelyek az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségben tartalmazzák az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat.

Még nem vagyunk benne teljesen az áfonyaszezonban, hiszen egy kiló gyümölcs ára még alsó hangon is 3600 forint körül mozog a piacon, de vannak helyek, ahol már meghirdették a Szedd magad akciót. Az organikus áfonyatermesztéssel foglalkozó Áfonya Kert kicsit előbbre hozta a szüretelési időt, ugyanis már június 30-tól várja az áfonyarajongókat egészen augusztus közepéig.

Amint az oldalukon is írták, az előre bejelentkezett látogatókat július 14-én a Zala megyei Galambokon és a Somogy megyei Szőkedencsen található kertészetben várják reggel 7 és 12.30 között, július 17-én pedig a galamboki kertészetben ugyanebben az időben, de ekkor lesz lekvárfőzés a szabadban, illetve lekvár- és gyümölcsvásár is.

Forrás: Beth Thomas / Pixabay

A kert gazdái azt is közölték, hogy az idei évben, a kedvező időjárásának és a szorgalmas, kitartó kezek munkájának köszönhetően nagyon szép termés várható. A gyümölcsöt most könnyű leszedni, mivel nagy fürtökben terem. Az Áfonya Kertet Zalakaros mellett, Galambok község külterületén lehet megtalálni, és az oldalukon keresztül kell bejelentkezni az akcióra. 20 kg alatt 2900 forint a gyümölcs ára, 20 kg felett pedig 2700 forint kilónként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek