Itt még a pizza is kiállítási tárgy lehet

Chicago városában találunk egy olyan múzeumot, ami minden olyan pizzával kapcsolatos tárgyat, játékot, szórólapot, hirdetést, dobozt és művészi alkotást bemutat, amit egy emberélet alatt össze lehet gyűjteni. Az Amerikában híres pizzasütő, Kendall Bruns által alapított és létrehozott múzeum ötlete 2015-ben fogalmazódott meg, majd egy évvel később meg is nyitott egy pop-up Pizza Múzeumként.

Forrás: U.S. Pizza Museum / Kendall Bruns

Több sikeres megjelenés után, a kiállítás – mely Bruns saját, pizza témájú gyűjteményén alapul – állandó helyet kapott a Chicago déli részén található Roosevelt Gyűjteményes boltok egyikében. A tárlat minden héten péntektől szombatig tart nyitva.

De úgy tűnik az érdeklődők még több pizzával kapcsolatos emléktárgyra kíváncsiak, ugyanis a múzeumnál eljött az idő az átalakításra és a kiállítási tér megnagyobbítására. Az átalakítás alatt is látogatható a gyűjtemény, de ha készen lesznek, akkor a nagyobb térben több mint 100 új tárgy talál majd otthonra – olvasható a foodandwine.com oldalán.

Minden ami pizza és gyűjteni lehetForrás: U.S. Pizza Museum / Kendall Bruns

A pizzafanatikusok láthatnak majd vintage menü és reklámkártyákat, egy 1980-ból származó hatalmas Pizzeria Due étteremtáblát, kiállítanak egy 1975-ös elektromos Pizza Hut sütőt, amivel a gyerekek ehető mini pizzát süthettek otthon, illetve egy „Forever Pizza" névre hallgató művészeti alkotás is megtekinthető lesz. A művész Steph Mantis egy igazi pizzaszeletet tett halhatatlanná egy nagy akriltömbben.

Az átalakított múzeum 2019. május 31-én nyílik meg a látogatók előtt, másnap 12:30-tól pedig tárlatszentelőt tartanak az ötletgazda jelenlétében és persze ingyen pizza is lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek