Hazánkban létesül a régió első szárazföldi lazacfarmja

  Zalaegerszegen tervezik kialakítani a régió első, szárazföldön létesített lazacfarmját, mely az egyre növekvő európai igényeket szolgálná ki hatékony és felelősségteljes módon. A hírt a magyar tulajdonú Zalmon Kft. közölte az MTI-vel.

  Forrás: Caroline Attwood / Unsplash

  A közlemény szerint a mintegy 3 milliárd forintos támogatással megvalósuló beruházás építése a tervek szerint 2022 elején indulhat meg, és várhatóan 2024-től szállíthatják az első Zalaegerszegen tenyésztett lazacokat a közeli európai országokba.

  Az új lazacfarm az egyre kevésbé fenntartható tengeri lazactenyésztési gyakorlatokon szeretne változtatni, elsősorban azzal, hogy a telep a hazai vízkészleteket fenntartható módon újrahasznosítja. A kft. célja, hogy minőségi termékeket forgalmazzon, a régióban elsőként környezetkímélő és innovatív módon tenyésszen gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes, egészséges lazacokat, illetve létrehozzon egy sikeres hazai márkát. 

  A tervek szerint 2024-re elkészülő zalaegerszegi lazacfarm a kezdetekben közel 30 munkavállalót foglalkoztat, akiket féléves szakmai továbbképzéssel és tanulmányúttal készítenek fel a rendszerek használatára. A lazactenyésztéshez recirkulációs akvakultúra-rendszert - úgynevezett RAS technológiát - használnak majd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek