Palántaszezonnal és könyvbemutatókkal vár ránk május harmadik hétvégéje

Szombatra és vasárnapra, május 15-re és 16-ra is ígér programokat a Czakó Piac, a Pancs gasztroplacc és a Dunaszegi Szatyor vásár. A Tabánban, a Czakó utca 15-ös szám alatt található piacon a szokásos finomságok mellett végre megjelennek a különböző palánták is, amiket a kistermelők szívvel és szeretettel nevelgettek a vásárlóknak, hogy aztán ők a sok jóságot otthon, a teraszon és a kertben érlelhessék tovább.

Balkonra és erkélyre a Vilma és a Manó paradicsomfajtákat ajánljákForrás: Shutterstock.com / Veronika Idiyat

A látogatók számíthatnak majd paradicsom- és paprikapalántákra, zöldfűszerekre, salátanövendékekre és mikrozöldekre is. A bevásárlás után pedig ajánljuk, hogy ejtsék útba még a május 1-jén megnyitott Czakó kerit fagyizót, ahol - tapasztalatból mondjuk - a bazsalikomos epernek és a pisztáciának nincs párja.

Erre a piacra Sandwich grófja is ellátogat

Az Élesztőház udvarán minden vasárnapra szerveződik egy, a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Május 16-án is olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos, hogy a természettel összhangban termeljék meg szezonális zöldségeiket és gyümölcseiket, készítsék sajtjaikat és sonkáikat, valamint a szörpöket, lekvárokat és borokat - olvasható az eseménynél.

A Pancs piacot egy gasztroplacc is támogatja, ahol most a meghívott vendég Kalas Györgyi lesz, aki bemutatja új könyvét, a Sandwich grófja és a nápolyi pizza – Kedvenc ételeink története című kötetet. A könyv lapjain az ősember első tűzről pattant mammutsteakjétől Massimo Bottura híres rizottójáig minden fontosabb étel, szakács, séf és feltaláló megelevenedik. Dedikálás, beszélgetés és közösségi ebéd is lesz. 

Dunaszegen a helyünk, ha kézműves portékákra vágyunk

Dunaszegre, a Szigetközi Szatyor vásárra várják mindazokat, akik megismerkednének a helyi kézművesek portékáival és a kistermelők friss jóságaival. A vasárnapi vándorvásár standjain találni többek között fajátékokat, kerámiákat és ékszereket, de feltankolhatunk kürtőskalácsot, vegán kekszeket, friss zöldségeket és gyümölcsöket is, illetve kézműves sörből, szörpből, lekvárból, pesztóból és süteményekből is különleges lesz a választék.

A dunaszegi vásárt május 16-án tartják és reggel 8 órától várják a látogatókat 13 óráig. Ahogy a korábbi helyszíneken (Rajka, Máriakálnok), így most is számíthatnak majd a látogatók élő zenei aláfestésre, kézműves foglalkozásokra a gyerekeknek és vásári finomságokra az éheseknek. A rendezvényen a jól nevelt kutyusokat is szívesen látják - írták az eseménynél.

Vegánkodhatunk is vasárnap

A Westend Millennium Tetőkertennyílik megmájus 16-án a Vegan Sunday Market kapuja. Az árusoktól vásárolhatunk majd vegán sütiket, szendvicseket, sajtkülönlegességeket, chiliszószokat, bonbonokat, adalékmentes szörpöket, smoothie-kat és kenegetős-tunkolós finomságokat is. A nem ehető részlegen pedig lesznek illatos szappanok, krémek és egyéb tisztálkodószerek, valamint zero waste termékek is.

A NYERS sütijei is ott lesznek a Vegan Sunday Market - május 16 eseményénForrás: Vegan Sunday Market / Facebook.com

A Normafáról is szerezhetünk vásárfiát

A kézműves-, kirakodó- és régiségvásárok kedvelőit vájra május 16-án vasárnap a Normafa Síház. Az enyhítések után, újra megszervezik a síház udvarán már hagyománnyá vált Pop Up Bazaart, amire 11 órától 17 óráig várják a látogatókat. A programról részletesen írtunk ebben az ajánlónkban.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek