Ezen a júniusi nyílt napon mi is sörfőző mesterek lehetünk

A Nyitott Főzdék Napjának második eseményét június 5-re tervezik a szervezők. Az esemény ideje alatt egyszerre nyitnának ki egy napra a magyar kisüzemi sörfőzdék, és az ingyenes programhoz eddig 12 megyében, 26 sörfőzde csatlakozott. A  kezdeményezés célja, hogy a gasztronómiára és sörkultúrára fogékony érdeklődők megismerjék a közvetlen környezetükben működő sörfőzdéket, minél többet tudjanak meg a sörkészítés alapanyagairól, technológiáiról és a különböző sörtípusokról. Illetve a főzdék változatos termékpalettájára is szeretné felhívni a figyelmet.

Forrás: nyitottfozdeknapja.hu / Press

Június 5-én, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében négy-négy, Budapesten, Borsodban, és Békés megyében három-három, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében kettő-kettő nyitott sörfőzde várja majd a vendégeket, de Pest, Somogy, Tolna, Vas, valamint Baranya megyében is lesz olyan kisüzem, amely nyitva áll majd a látogatók előtt - olvasható a sajtóközleményben.

A Nyitott Főzdék Napja főszervezője elmondta, hogy a Nyitott Főzdék Napja programhelyszínein a sörkóstolás és vásárlás mellett megismerhetjük majd a sörfőzdék működését, a sörkészítés folyamatát, illetve a sör alapanyagait is. A résztvevők közül több sörfőzde is bemutat majd új termékeket, és lesznek olyanok is, akik kistermelőkkel működnek együtt, hogy ne csak a helyi sört, hanem kézműves sajtokat, párlatokat, környékbeli finomságokat is kóstolhassanak a látogatók.

A Nyitott Főzdék Napjához csatlakozó sörfőzdék elsősorban szabadtéren, a hatályos járványvédelmi intézkedések betartása mellett várják majd a látogatókat, így elképzelhető, hogy egyes programokhoz szükség lesz a védettségi igazolványra. A részletes programok és a résztvevő sörfőzdék listáját megtalálják a Nyitottfozdek.hu oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek