Ezen a szedd magad vásáron még városi komposztot is találunk majd

A Capsul Farm olyan rendhagyó piacot szervez április 17-re, szombatra, ahol magunk válogathatunk a terület városi veteményesében termő friss zöldek közül. között. Magunk szedhetjük az ízletes bébispenótot, rukkolát, madársalátát, újhagymát és a többi tavaszi szezonális finomságot. A szervezők a szedéshez adnak tálat és ollót, de a hazavitelhez vinnünk kell a saját zsákjainkat. Egy adag saját szedésű vegyes tavaszi zöld 1500 forintba kerül majd - olvasható az esemény oldalán.

Forrás: Capsul Farm / Facebook.com

A farmun ISO minősítésű ipari prizmás eljárással készült városi komposztot is kínálnak majd eladásra. A komposzt Budapest közterületeiről, parkjaiból begyűjtött zöldhulladékból készül. Ezzel pedig az a cél,  hogy megvalósuljon a körkörös gazdaság a gyakorlatban, és a komposzt budapesti kiskertekben, balkonokon hasznosuljon - írták.

A komposzt literjének ára 80 forint lesz, minimálisan 5 litert vásárolhatunk majd, maximum pedig 200 litert. Ennek elszállításához is készüljünk majd vödörrel vagy ikeas táskával, mivel a farm és a Városi komposzt vásár és szedd magad nap is a hulladék mentességre törekszik. A piacra 11-től lehet majd kilátogatni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek