YouTube videói miatt bukott le a régóta keresett olasz bűnöző

  Azzal még nem is lett volna baj, hogy a Karib-térségben bujkáló olasz maffiózó feltölti a saját főzővideóit a YouTube videómegosztó csatornára, hiszen nagyon ügyelt rá, hogy az arca ne látszódjon. Viszont a kezén lévő tetoválásokról, amiket elfelejtett lefedni, az olasz rendőrök elég hamar felsimerték.

  A fotó illusztrációForrás: Shutterstock.com / dvoevnore

   

  Marc Feren Claude Biart-t 2014 óta körözték, mert kábítószerrel üzletelt a leghatalmasabb olasz maffia, a calabriai Ndrangheta embereként. A letartóztatás elől a Karib-tengeri Dominikai Köztársaságba szökött, ahol igyekezett kevéssé feltűnni, környezete csak Marc-ként ismerte a csendes Boca Chica városkájában - olvasható a Foodandwine.com oldalán.

  Az olasz konyhát azonban annyira szerette, hogy nem tudta úgy elhagyni, mint bűnözői múltját szerette volna, így feleségével együtt létrehozott egy YouTube-csatornát, ahol olasz fogások elkészítéséhez adtak tanácsokat a követőiknek. Az 54 éves maffiózó gondosan ügyelt arra, hogy a videókon senki ne lássa az arcát, de a tetoválásai elárulták az őt az interneten is kereső rendőröknek.

  Az olasz konyha szeretete tette lehetővé, hogy kövessük az interneten és a közösségi médiában hátrahagyott nyomait

  - hangsúlyozta hétfői közleményében az olasz rendőrség.

  A főzőműsorai által lebuktatott olasz maffiózót a múlt héten fogták el az Interpol segítségével, a rabszállító repülőgép hétfőn érkezett meg Milánóba. Az európai kokainkereskedelem jórészét ellenőrző Ndrangheta már régóta Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezete, sokkal nagyobb a hatalma, mint a híres szicíliai Cosa Nostrának, jelen van minden kontinensen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!