Vajmártással és tejföllel csábítanak a budapesti szláv töltött batyuk

A pelmenyi az egyik legkedveltebb, gyorsan elkészülő és éhségűző szláv comfort food. Igazából az olasz ravioli lengyel vagy éppen ukrán megfelelője, amit hússal, hallal vagy zöldségekkel töltenek meg és nyakon öntik egy selymes vajas mártással, tejföllel és egy kis (vagy több) ecettel, ki ahogy megszokta és szereti.

Minden egyes darabnak ugyanúgy kell kinéznieForrás: Q K / Pixabay

Ahhoz, hogy mi is megkóstolhassuk ezeket az apró finomságokat, most csak Budapesten a Nagymező utcáig kell elmennünk, ahol megnyitott a város első pelmenyizője, ahol adalékanyag- és tartósítószer-mentesen készülnek a töltött tésztaféleségek. 

A 6. kerületi "Pelmenyiző No1" ötletgazdája Kelemen D. László volt, aki a járványidőszak előtt sokfelé megfordult a világban, élt Máltán és Londonban, illetve szakácsként Oroszországban is dolgozott. A budapesti pelmenyizőt eredetileg nem ilyen mostani, expressz változatra találta ki, hanem leülős, kerthelyiséges barátságos bisztróhangulatot tervezett, de végül sikerült alkalmazkodnia. 

Ahogy a kifőzde és töltött tészta manufaktúra Facebook-oldalán is olvasható, az elvitelre kérhető marhahúsos, sertéshúsos, csirkés, háromhúsos (marha, sertés, csirke), halas és gombás pelmenyik frissen készülnek, kézzel formázva, majd pár perc alatt kifőnek és az elviteles dobozban kapnak egy adag vajmártást, tejfölt és egy pici ecetet. A tésztabatyuk mellé kérhetünk háromféle levest, és háromféle édes derelyét is, amit porcukros tejföllel tálalnak. 

Egyelőre még csak elvitelre kérhetők a kész ételek, de már alakul a házhoz szállítás is. A "Pelmenyiző No1" hétfőtől péntekig, 11 órától 19 óráig várja a szláv töltött tészták rajongóit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek