Ropogós, friss és vegán is! Panko morzsába borított jóságokkal teli hely nyílt a Múzeum körúton

A Múzeum körúton megnyitott Ropogó, ahogy a neve is mondja, a rántott ételeket igyekszik olyan formában újra főszerephez juttatni a napi gyors étkezésben, ami egészségesebb és ízletesebb egy átlagos, zsemlébe csúsztatott, lecsomagolt, ki tudja, mikor kisütött rántottszeletnél.

Forrás: Soma Retfalvi / Ropogó / Facebook.com

Az új helyen, ahogyan a Facebook-oldalukon is írják, a vegán étrendet követőkre és a húsfogyasztókra egyaránt figyelnek. Ha rendelünk vagy elvitelre kérünk ételt, akkor mi állíthatjuk össze a különböző rántott ételeket, köreteket, salátákat és mártogatós kombinációkat; de ha ehhez éppen nem lenne kedvünk, akkor összeállított menüket is kérhetünk.

Papdi László séf elmondása szerint a koncepció lényege, hogy a húsokat, a saját maguk készítette szejtánt és néhány arra alkalmas zöldséget előre bepácolnak, így új ízeket visznek az alapanyagokba, amiket aztán a panko morzsás vagy kukoricapelyhes panír magába tud zárni a sütéskor. De a ropogós köntös nemcsak az ízélmény miatt kell, hanem azért, hogy az ízek mellett a zöldségek, halak és húsok legértékesebb tulajdonságait is megtartsa, és megvédje azokat a hirtelen hőtől.

A falatkák között találunk vega-vegán kombinációkat, például brokkoli- és laskatempurát, vegán és hagyományos rántott sajtot, de van tigrisrák, lazac és tökehal is a csirke mellett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek