Január utolsó hétvégéjére ajánlunk pár piacos programot a Bikás parktól Káptalantótiig

A piacozást Budapesten kezdjük, méghozzá a Pancs - gasztroplaccon, ami rövid pihenő után, Hello 2021! felkiálltással újraindul az Élesztőház udvarán. A termelői piac január 31-én vasárnap tárja ki a kapuit és 9:00 órától 14:00 óráig várja a piacozókat.

Pancs,gasztro,placcForrás: Pancs - gasztroplacc / Facebook.com

A látogatók olyan klasszikus piaci termékekkel tölthetik majd meg a kosaraikat, mint a kézműves sajtok, húskészítmények és péksütemények, de lesz vegán sarok is, és a Placcon főzni is fognak majd a szervezők és a meghívott vendég. Elviteles dobozzal ajánlott készülni.

A Bikás parknál és a Komjádi Béla utcánál lévő szombat délelőtti termelői piacoknak nincs jelszava, sem különleges programja, de a portékáik és a hangulatuk megéri a rájuk szánt időt. Míg a második kerületi piac a zöldségekben erős, addig a Bikás parknál remek hentesárukat kapni és ott található a Bake My Day nevű pékség sátra is, ahol az olivás focaccia mellett a brownie-ra is le kell csapni, különben nem marad. Ha jobb az idő, a piac elején még egy kis lomipiacot is találni, ahol néha felfedezhető pár kincs.

Akik a Balaton környékén, pontosabban a Káli-medencében járnak a hétvégén, beugorhatnak a vidék egyik legbohókásabb termelői piacára, a Káptalantóti piacra, vagy ismertebb nevén a Liliomkertbe, ami minden vasárnap várja a látogatókat. A szervezők szerint a legjobb, ha 9:00 és 12:00 óra között érkezünk, hogy a lehető legtöbb portékát végig tudjuk nézni.

A törzsvendégek szerint pedig nem elég időben érkezni, üres hassal kell megjelenni, mert az ínycsiklandozó felhozatalnak nem lehet ellenállni. A pogácsákra, kiflikre, kenyérlángosokra jönnek az édes tészták, az aszalt gyümölcsök, a 100%-os gyümölcslevek, és a végén már úgy gurulunk haza, még akkor is, ha most még csak elvitelre vannak a finomságok. A piac a Zánka felé kivezető úton közelíthető meg a legkönnyebben.

A tudatos vásárlóknak találták ki

A Hévízi Termelő Piac csütörtökön 12:00 és 17:00 óra között, szombaton pedig 07:00 és 13:00 óra között tart nyitva, és a régi idők hangulatát idézi. Ha szerencsénk van, a méztermelők, savanyúság- és gyümölcslé készítők, sajt- és zöldségárusok kínálásait autentikus erdélyi zenék kísérik.

Friss, ropogós január 9-i fotóForrás: Hèvízi Termelői Piac / Facebook.com

De ha éppen nincs aláfestő zene, friss kenyeret, kolbászokat, házilag készített süteményeket és tehéntejet akkor is kapni és kóstolni is lehet a vásárlás előtt. A finomságok mellett mesteremberek portékáit is megtaláljuk a piacon, és ami mégjobb, hogy el is lehet velük beszélgetni a mesterségükről; utána a vásárlás is sokkal gördülékenyebben megy. Jelenleg 144 árus van a piacon, akik egymást váltva vissza vissza járnak árusítani és találkozni a törzspiacozókkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek