Önök mosnának fogat lasagna ízű fogkrémmel? Parmezán öblögető is jár hozzá

Nem lehet tagadni, hogy nagyos sokan odavagyunk a másnapi, kihűlt pizzáért, és a hideg házi lasagne is nagyon finom tud lenni, mert ugyanúgy, mint egy jó magyar húsleves, vagy a székely káposzta, ezekben az ételekben is összeérnek az ízek másnapra; a hideg és az újramelegítés meg valahogy még jobbá teszi őket.

Nagyon sok hozzászóló furcsállja a tubusos lasanga ötletét, de van aki kíváncsi ráForrás: Ristorante 1978 / Facebook.com

Ezt a gyermekkori emléket álmodta új - és nagyon megosztó - formába a római Ristorante 1978 séfje, a 23 éves Valerio Brashi, aki fogkrémes tubusokba töltötte a lasagne pasztát.

A Lasagna 2021 névre keresztelt fogás a Degustazione Valerio 2K21 kóstoló menü része, és az ötlet akkor pattanti ki, mikor az étterem tulajdonosa megjelent a konyhán pár doboz üres tubussal, és rábízta a római séfre, hogy kezdjen velük valamit. Braschi végül gyerekkori emlékeit és a másnapos hideg lasagna szeretetét sűrítette bele egy pasztába, ami mellé tojásos tésztából formázott fogkefét és egy "öblögetőt" is mellékel, amit egy 60 és egy 180 hónapig érlelt parmezánból készítettek - olvasható a Finedininglovers.com oldalán.

Braschiról érdemes tudni, hogy 18 évesen, a valaha volt legfiatalabb szakácsként megnyerte a Masterchef Italia versenyt, ahol páratlan alkotásaival vált ismerté. A Ristorante 1978 séfjeként pedig azóta is ízekben gazdagon szórakoztatja az étterem vendégeit. 

Az újranyitás után elérhető degusztációs menü része még egy másik étel is, amiről a furcsasága miatt érdemes szót ejteni. A My Santarcangelo nevű fogás a séf szülővárosára utal. Az étel lényege a tálalás, ugyanis a vendég elé egy olyan tányért hoznak ki, aminek a közepén a város látképe látható. Ezután jön a pincér egy sárgaréz szószosedénnyel és egy adag, ízekben gazdag krémet mer a tányérra. A piadina (olasz lepényszendvics) ízeit - sültpaprikát, hagymát, kolbászt - visszaadó krémet végül le kell nyalni a tányérról, hogy úgy érezzük, a város ízeit fogyasztjuk, és ott ülünk Santarcangelo egyik bisztrójában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek