Ezek az ízes és piacozós programok dobhatják fel a hétvégénket

A Czakó kertben, vagyis a Tabán legöregebb épületében a Tigris és a Czakó utca között, már négy éve tartanak termelői piacot, ahol a zöldségektől kezdve a húsokig és a házi sajtokik mindent beszerezhetünk. De január 16-án egy új programmal is kedveskednek a szervezők. 

Forrás: Czakó Termelői Piacz / Facebook.com

A piacra látogatók megtudhatják majd, hogy pontosan mit is jelent a raclette-ezés, és ha szeretnék meg is kóstolhatják a Svájcból hódító útjára indult finomságokt - olvasható az esemény Facebook oldalán. A raclette szó egyébként a francia „racler" szóból származik, ami azt jelenti, hogy „kaparni" Úgy tarják, hogy a helyi pásztorok az alpokban esténként tábortüzet raktak és a sajtot a tűz mellé állították. Az olvadt-pirult sajtot pedig pirítósra, vagy főtt burgonyára kaparták. Most szombaton a piacon ezt a svájci sajtkülönlegességet francia baguette-re olvasztják rá és füstölt sonkával, csemege uborkával, valamint speciális fűszerkeverékkel meghintve tálalják az érkezőknek.

Jégcsillagos piacozás a télben

A másik piac, ami szintén mindig tartogat valami plusz programot a piacozóknak, a Római parti Piac. A Nánási udvarban, a Római-part közelében található területen most szombaton igazi téli csodát ígérnek a szervezők. A hideg ellenére forró hangulatot szeretnének varázsolni, így újra lesznek sistergő lángosok és ropogós kolbászok, forró tea és kávé, illetve a mangalica pult is visszatér, a kézműves eladókkal együtt.

Aki nem félős az mehet a Kriptába is

Szintén erre a szombatra időzítette új évi forralt borozását a Kertész utcában megbújó Kripta söröző, ami azoknak ajánlott, akik nem félősek - áll az esemény Facebook oldalán.

Forrás: Kripta söröző / Facebook.com

Bár a kocsmát kinyitni még nem tudják, évindító eseményként 11:30-tól szombaton nekiállnak bort forralni a házigazdák. Lesz fehér, vörös és rozé mindenféle finom fűszerekkel, szigorúan elvitelre.  Aki pedig még egy kicsit megbolondítaná, annak kitalálták a Kripta Extrát, ami 2 dl forralt bor és 4cl Captian Morgan rum találkozása. 

Az első gasztro- és design vásár az évben

A Vegan Food & Design Market eseményt január 16-án és 17-én rendezik meg a Vegan Gardenben, ahol a vegán élelmiszerek mellett dizájntermékeket, kozmetikumokat, régiségeket és meglepetéseket is vásárolhatunk. A piacnapot szombaton és vasárnap egyaránt 11 és 18 óra között tartják.

A kínálatban lesznek hazai kézműves termékek, élelmiszerek, ajándékok, design tárgyak, régiségek, kozmetikumok és még turkáló is. Melegételt pedig a Vexicana jóvoltából tudunk majd elvinni mind a két nap. A rendezvény állat- és gyermekbarát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek