Magyar cukrász desszertjeit listázza a világ egyik legmenőbb cukrász magazinja

Két évvel ezelőtt történt először, hogy Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványába. A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több mint 300 oldalon.

Meinhart Patissier, sajttortaForrás: Fekete Antonio / Designfood.hu

A So Good-ban megjelenni egyet jelent a nemzetközi elismeréssel, hiszen minden cukrász vágya, hogy munkáival a magazin hasábjain szerepelhessen – olvasható a sajtóközleményben.

A kiadványban szereplő desszertek közül a fotózott cheesecake alapja egy Sable Breton tészta Graham Cracker morzsával megszórva. Erre került egy Philadelphia sajtból készült réteg, amely besütés után tejfölréteget kapott, végül készre sütötték.

Műalkotás a tányéronForrás: Fekete Antonio / Designfood.hu

A kész torta tetejére sajtkrémből készült Cremeux-t dresszíroztak, és vanília mousse gömböket helyeztek rá, majd friss őszibarackkal díszítették.

Az összeállításban két Éclair is szerepelt, melyeknek tésztái fémhengerben sültek ki szezámmaggal és mákkal megszórva.

Meinhart Patissier, ÉclairForrás: Fekete Antonio / Designfood.hu

A szezámmagos, üregesre sült tésztába egy Alunga tejcsokoládé Cremeux-t töltöttek, amely közepébe egy mangós, rozmaringos gél, zárásként pedig szezámos Jaconde piskóta került. A mákost egy könnyű vanília Chantilly krémmel töltötték meg, közepére angol citromkrém került, végül mákos piskótával zárták le. A desszertek fotóit Fekete Antonio, a DesignFood alapítója készítette.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek