Magyar aranyérem is született a pezsgő-világbajnokságon

A CSWWC, vagyis a Champagne & Sparkling Wine World Championships az egyik legnagyobb és legszigorúbb nemzetközi verseny, ahol kizárólag pezsgőket értékelnek. A háromtagú zsűri élén Tom Stevenson alapító áll, aki két társával fáradhatatlanul, két héten át voksolt, hogy kiderítsék, melyek a világ legjobb pezsgői. A verseny végeztével csak arany és ezüstérmeket osztanak ki, és mindhárom bíró egyetértése szükséges az éremhez – olvasható a Champagnesparklingwwc.co.uk hivatalos oldalon.

Forrás: Kreinbacher Birtok Somló / Facebook.com

A versenyt már hetedik alkalommal rendezték meg, de ilyen rekordszámú nevezés eddig még nem érkezett be, mint idén: összesen 1073 nevezést regisztráltak a világ mintegy 30 országából. Ebből azonban csak 19 ország került fel az éremtáblázatra, az összesítésben végül 128 arany és 237 ezüst született.

A 128 aranyérem közül az egyik a magyarországi, pontosabban somló-hegyi Kreinbacher birtok Brut Classic 2016 Magnum palackját tüntette ki. A birtok tulajdonosai így írtak az újabb jóhírről a Facebook-oldalukon: "A pezsgő vb-ről érkező hír évről-évre a legnagyobb öröm számunkra és újra megerősít minket a hitben: a magnum mindent visz." Elmondásuk szerint ebben az aranyérmes palackban ott van a teljes csapat munkája és odafigyelése, egy remek évjárat alapborai, a furmint és a chardonnay harmóniája, és a hosszú, hároméves érlelés ajándéka.

A Champagne & Sparkling Wine World Championships versenyen a Kreinbacher volt az egyetlen magyar induló. Ezüst érmet a Prestige Brut, illetve a Prestige Brut 2016 Magnum kapott. A közép- és kelet-európai régióból még Bulgária volt az, melynek 100% Chardonnay Midalidare Estate NV Brut Magnum pezsgője aranyérmet szerzett. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek