Ínycsiklandó finomság pályázik a mézecskalács-házak helyére

    A mézecskalácsot és a cukorszirupot felvágott, sajt és zöldségek helyettesítik az új ünnepi trendben, mely Hálaadás napjának kapcsán ütötte fel a fejét. Az Instagramon egyre több felvágott vagy franciás nevén charcuterie-házat látni, és bárki készíthet ilyet, aki nem annyira édesszájú, vagy csak unja már a mézeskalácsot - hívja fel a figyelmet az új divatra az eatingwell.com.

    Forrás: Chris Robbins/pixabay.com

    Első lépésként meg kell találnunk az alapot, amelyre a ház épül. Ez általában papírtálca vagy sima tálca szokott lenni, ha elég nagy és pereme is van, látványosabb lehet a mű, és meghinthetjük az alkotást akár reszelt parmezánból készült hóval is.

    Ezután következik a szerkezet. A falakat kekszből, perecből vagy bármilyen más, alkalmas snackből készíthetjük el, krémsajttal ragasztva össze, majd különféle sós finomságokkal takarhatjuk be: sajtokkal, felvágottakkal és zöldségekkel. Tálalás előtt érdemes hűtőben tárolni. Inspiráció gyanánt íme, néhány jól sikerült alkotás.

     

     

     

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!