Ezzel a borral most gólyákat menthet!

Itthon hagyományosan Márton-napkor mutatkoznak be az újborok, idén is megtörténik ez, csak egy kicsit másként és más célra összpontosítva. A Soproni borvidéken dolgozó, fertőbozi Vincellér Borbirtok például egy nemes ügyet támogat három különböző újborával, méghozzá a Soproni Madármentő Alapítvány munkáját.

Forrás: Szita Marton / szitamarton.hu /kisangyalom.hu

Az alapítvány már a vésztartalékait használja fel az állatok ellátására és etetésére. A borbirtok pedig elfogadta a felkérést, és úgy döntött, hogy az újborok bevételéből palackonként 50 forinttal támogatja az alapítvány munkáját – olvasható a sajtóközleményben.

A Soproni Madármentők és a Vincellér Borbirtok az újborok cimkéinek köszönhetően találkoztak, ugyanis a pincészet logójában egy védett madár, a gólya szerepelt. A megújult címke a primőr borok palackjain szerepel és a pince jelképállata, a gólya vidám, bohókás betűk között jelenik meg rajta. 

A gólyák mellett sok mentésre szoruló állaton is segíthetünk egy palackkalForrás: Máthé Daniella/Kisalföld

A pincénél sokszor figyelik a madarakat, és különösen örülnek annak, ha gólyát látnak. Éppen ezért egyik fél sem gondolkodott sokat a közös projekt elindítása előtt. Az alapítvány madarait és más állatait három fajta újbor megvásárlásával támogathatjuk: a zenit marcipános, licsis karakterű, a rozé tartalmas, lédús meggyel és cseresznyével, a vörös zweigelt pedig rumos, meggyes karakterű.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek