7 és félmillió forintért árulják a világ legdrágább tacóját

A mexikói Cabo San Luca üdülőhelyen található Grand Velas Resort kínálja a világon a legdrágább tacót, melynek ára 25 ezer dollár, vagyis több, mint 7,5 millió forint. Mint Michel Mustière, a cég kulináris igazgatója elmondta, céljuk mindig is az volt, hogy megtörjék a hagyományos gasztronómiai formákat, és új, izgalmas élményeket teremtsenek a vendégeiknek - derül ki a travelandleisure.com cikkéből.

Forrás: https: facebook.com/WorldRecordAcademy

A fogás eredetileg egy jótékonysági aukció egyik tételeként született meg, de már elérhető az üdülőhely Frida nevű éttermében is. És hogy mi kerül rajta ennyibe? A kulináris különlegesség tartalmaz norvég homárt, japán, kobei wagyumarha-húst, Almas beluga kaviárt és fekete szarvasgombás brie sajtot. A salsa szárított Morita chili paprikából készül, valamint a világ legdrágábban elkelt tequiláját, a Ley.925 ultra-prémium añejo tequilát és cibetkávét tartalmaz. Mindezt aranypelyhekkel szórt kukoricatortillában szolgálják fel.

Mint Mustière hozzátette, a műhöz friss alapanyagokat használnak, és egészen gyorsan elkészül, a legtovább a mexikói „molcajete" salsa elkészítése tart, körülbelül 45 percet vesz igénybe. A Los Cabos Properties ingatlaniroda tulajdonosa, aki megnyerte a jótékonysági aukciós tacót, azt mondja, az étel "nagyon finom".

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek