Egy dublini Lidl-ben a csokik alatt a középkorba is beleshetünk

  A szupermarketek, főleg Amerikában sok érdekes koncepciót kitalálnak, hogy becsalogassák a vásárlókat, de olyan bolt, mint Dublin új belvárosi Lidl élelmiszerüzlete, nincs még egy a világon.

  IllusztrációForrás: Unsplash

  Érdekessége, hogy építésekor, pontosabban, mikor az alapjait igyekeztek lerakni a munkások, középkori romokra bukkantak a földrétegek alatt. A régészeti feltárás során kiderült, hogy az ír-vikingek őseinek (Hiberno-Norse) egy lakóházát találták meg. A leletek a 11. századból valók. A boltot üzemeltető cég pedig úgy döntött, hogy nem állítja le az építkezést, de ügyelnek arra, hogy megőrizzék és be is mutassák a talált örökséget – olvasható a DailyMail oldalán.

  Így ha valaki bemegy az üzletbe, egyes részein üvegpadlókat talál majd, amin keresztül bepillanthat a múltba, miközben kosarába rakja a napi csoki és sör-adagját. Az üvegpadlós rész környékén még információs táblákat is találni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek