Ilyen ananászról még senki nem álmodott 2020 előtt

Bizonyos futurisztikus ígéretek soha nem valósulnak meg. Többek között még mindig várunk a repülő autókra és a légdeszkákra, de azért akadnak meglepetések is. Most éli virágkorát a videókonferencia és egy ideje már vásárolhatunk olyan szőlőt, aminek vattacukor íze van.

Forrás: @willwanderforfood / Del Monte Pinkglow / Facebook.com

A fura gyümölcsök vonalán indult el a Del Monte cég legújabb ötlete is. A gyümölcs és zöldség termesztő és feldolgozó vállalat 1886 óta van az élelmiszerpiacon. A rózsaszín húsú ananászt pedig 2016-ban kezdték el kifejleszteni, amit végül a hivatalos élelmiszerbiztonsági szervek jóvá is hagytak.

Négy évvel később, 2020-ra, minden készen áll a pink ananász forgalmazásához. Ez az év már úgy sem lehet furcsább - olvasható a Foodandwine cikkében.

Egyelőre sajnos csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el a Pinkglow Pineapple névre keresztelt ananász, és ott is csak online rendeléssel, közvetlenül a termesztőtől. Az ára nem olcsó, mivel egy gyümölcs 49 dollárba kerül, ami átszámítva 14 500 forint körül van. De azok a véleményvezérek, akik rá vannak kattanva az Instagramra kívánkozó, koktélok mellé tökéletesen passzoló ritka gyümölcsökre, azoknak talán még ez sem olyan egetverő ár érte.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek