Ennél frisseb tonhalból még biztos nem vacsoráztak Budapesten

  Ha a tonhalra gondolunk, általában a konzerves változat jut róla eszünkbe, amiből kapható silányabb, aprított változat és minőségi tonhaltörzs is. De a kicsi konzerv láttán az ritkábban ugrik be, hogy maga a hal milyen hatalmasra nőhet. A kékúszójú tonhal ugyanis elérheti a két méteres hosszúságot és a 200 kilós súlyt is.

  A tonhal bontásnak is mesterei vannak - illusztrációForrás: Shutterstock.com

  A Budaörsi Halpiacon rendszeresen tartanak tonhalbontást, de most a Zrínyi utcai Bigfish Lánchíd étterembe költözik a bemutató és vele együtt egy tonhalvacsora-est is. Az október 1-re tervezett eseményre a 200 kilogramm körüli kékúszójú tonhalat a Fishmonger, azaz a Budaörsi Halpiac biztosítja, a fogásokat pedig a Bigfish és a szomszédos Tokio étterem csapata készíti el.

  A látványos bontás után olyan friss ételeket kóstolhatnak majd a vendégek, mint a tonhaltatár, a grillezett tonhal, vagy a különféle sushik és sashimik – olvasható az est Facebook oldalán. Az eseményre korlátozott számban tudnak felvenni foglalásokat, így érdemes időben jelentkezni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!