Irgalmatlan összeget fizettek egy kékúszójú tonhalért Japánban

  A híres tokiói Tsukiji halpiac 2018 őszén költözött át új helyére a Toyosu halpiacra, ahol nemrég le is zárták az évente megrendezett, újévi és rekord összegűnek számító tonhal árverést. A japán „sushi királyként" is emlegetett Kimura Kiyoshi, a híres és kedvelt Sushi Zanmai étteremlánc tulajdonosa vitte el azt a 278 kilós kékúszójú tonhalat, melyet az Aomari tartomány vizeiben fogtak, a szigetország északi részén.

  Kimura Kiyoshi tokiói főéttermében prezentálja a 278 kilogrammos tonhalatForrás: AFP/Kazuhiro Nogi

  A halmágnás több mint 3,1 millió dollárt (átszámítva több mint 843 millió forintot) fizetett a halért; bár ez nála szinte tradíció, de ennél a tételnél még ő is bevallotta, hogy egy kicsit túllőtt a célon – írta a hypebeast.com oldal.

  Bár az ár nagyon magas volt, Kimura úgy gondolja egy ilyen friss és szép hal még így is megérte és reméli, hogy a vendégei örömmel fogyasztják majd el. A kékúszójú tonhal egyébként 390 kilósra is megnőhet. A korábbi halárverések rekordját is Kimura tartotta. Hat éve 155,4 millió yent, azaz több mint 500 millió forintot fizetett egy 221 kilós tonhalért.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!