Megmenekült a levestől a ritka homár, amit egy állatbarát alkalmazott talált a napi szállítmányban

Egy ritka kék homár élete egy hajszálon függött, de életben maradt, miután az étterem, ahova befutott a napi vörös homár szállítmánnyal, felhívott egy ohioi állatkertet.

A Homarus gammarus kékbenForrás: Wikipedia.org / Albarubescens / C.C. 4.0

Az Akron Állatkert Facebook bejegyzésében írt arról, hogy egy étterem, ami a Cuyahoga-vízesés mellett található felhívta őket azzal, hogy az étkezésre szánt vörös homárjai mellett, az aznapi szállítmánnyal érkezett egy ritka kék példány is. Az állatkert nagyon megörült a hírnek, mivel minden 2 millió homár között általában egy olyan egyed van, aminek a páncélja nem vörös, hanem kék. Az eltérés egyébként egy genetikai rendellenesség miatt jön létre.

A Red Lobster nevű étterem munkatársai a kék homárt Clawde-nak nevezték el az étterem kabalája után, és kapcsolatba léptek a Monterey Bay-i Akváriummal, ami később értesítette az állatkertet - olvasható a CNN Travel cikkében.

A kert gyorsan gondoskodott a homár elszállításáról és a megfelelő élettérről is. Az Akron Állatkert szerint Clawde már szokja az új helyet a speciális tartályban, amit a gondozók Clawde legénylakásának neveztek el. A kék homár otthona mostantól a Komodo Kingdom épülete, ahol egyelőre nyugodtan "berendezkedhet" mert a járvány miatt a terület nem látogatható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek