Utazzunk egészen St. Tropez-ig a legelegánsabb koktélokkal

Az esemény leírása szerint, ha a vendégek helyet foglalnak a Párisi Passage Café & Brasserie „gépén", akkor a Charles de Gaulle repülőtérről első osztályon elrepülnek majd egészen Nizzáig, ahol aztán kabrióba pattannak, hogy a csillogó Côte d'Azur mentén elautózzanak egészen St. Tropez-ig.

La Tarte TropézienneForrás: (c) Pauine Daniel / Fortetclair / wikipedia.org / CC BY-SA 4.0

És, hogy ez az érzés tényleg meglegyen, a szervezők július 24-én, pénteken megidézik az 1950-es évek francia tengerpartját és a Côte d'Azur hangulatát. Teszik ezt majd finom koktélokkal és francia fogásokkal, illetve az alkalomhoz és a korszakhoz illő zenével – olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol az asztalfoglalási információkat is megtalálják.

A Francia Napokon belül megrendezett St. Tropez-i este 17 órakor kezdődik és 23 óráig tart. A vacsora ideje alatt olyan fogásokból is válogathatunk, mint a Notre Parmentier de Canard, ami a franciák egyik kedvenc étele. Kacsahússal készül, amit puha és krémes burgonyapürével raknak le és sütnek ropogósra. A Fondue de Camembert talán nem kell nagyon bemutatni. A megsütött és felolvadt egész camembert sajtba finom kenyeret és zöldségeket szokás mártogatni.

A Passage Piperade egy zöldséges rakott étel, de nagyon sokféleképpen készíthető el, a La Tarte Tropézienne tortácskát pedig az is ismeri, aki nem is tud róla, mert szinte az összes francia cukrászda pultjában megtalálható. A Brigitte Bardot tanácsára elnevezett Saint Tropez tortáját egy lengyel cukrász készítette el először, egy 1955-ös filmforgatás alkalmával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek