Egy csokorba szedték a Balaton legjobb vendéglátóhelyeit a Magyar Konyha szerint

  A Balaton 2020 Gasztrokalauz a Magyar Konyha magazin nyári számával jelent meg, és számba veszi a térség 333 legjobb éttermét, strandbisztróját, borászatát, kávézóját és egyéb vendéglátóhelyét. A kalauzt immár nyolcadszor adták ki, mint a nyári magazinhoz járó ajándék.

  Ahhoz, hogy az éttermek köre és minősége változzon, a vendégek ízlésének és igényeinek is alakulnia kellett - a kép illusztrációForrás: Shutterstock.com

  A kiadvány 333 helyet ajánl az olvasók figyelmébe, köztük 55 vadonatúj úti célt, ami azért nagy szó, mert a koronavírus-járvány idején még úgy tűnt, hogy idén nem is tudják majd megjelentetni a kalauzt. Viszont a Balaton "agyoncsaphatatlan" - fogalmazott a lap főszerkesztője Vinkó József. Elmondása szerint "itt kialakult egy életérzés, amihez az emberek ragaszkodnak".

  Az egy csokorba gyűjtött helyszínk között tehát kisvendéglők és strandbisztrók ugyanúgy szerepelnek, mint a nagyobb éttermek, és megbízható, jó alapanyagokkal dolgozó csárdák. A listán sok olyan vendéglátóhely szerepel, ahol a helyi alapanyagokkal készülő ételek adják a menüsor magját. Találhatunk itt tapolcai pisztrángot, balatonfenyvesi Angus marhát, tekeresvölgyi sajtot és minőségi balatoni borokat, illetve péksüteményeket, kenyereket is - olvasható az MTI hírében. 

  A gasztrokalauz régiós bontásban mutatja be a legjobb vendéglátóhelyeket, és külön jelzi melyik tart nyitva egész évben, melyik nyílt újonnan és melyik kínál szállást is. Idén a borászatok is külön szerepelnek és kategóriánként Top 10-es étteremlistákat is találunk az oldalakon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek