Egy hónappal ismét eltolták a leghíresebb szakácsverseny európai döntőjét

Egyelőre úgy tűnik, hogy a 2021. január 26-27-re tervezett lyoni döntőt és az afrikai válogatót, amit Marrakeshben rendeznek meg október 24-25-én, nem érintik a Bocuse d'Or Nemzetközi Szervezet Bizottságának frissen meghozott döntései.

Forrás: Bocuse d'Ore Sirha / Facebook.com

Az európai döntőt azonban ismét el kellett tolni egy hónappal az egész világot sújtó egészségügyi szabályozások miatt. Hogy minden a lehető legbiztonságosabban és felelősségteljesebben működhessen 2021. elejére, ezért az amerikai, valamint az ázsiai-csendes-óceáni válogatókat le is fújták. Ezekből a térségekből a Jerome Bocuse – a 2018-ban elhunyt Paul Bocuse fia – vezette Válogató Zsűri döntötte el, mely országok jutnak be a döntőbe. A döntést a 2018-ban lezajlott kontinentális versenyek alapján hozták meg – olvasható a Turizmus.com oldalán.

Végül a Copa Maya dél-amerikai válogatót sem rendezték meg, a továbbjutókat szintén korábbi eredményeik alapján választotta ki a francia cukrász sztár, Pierre Hermé vezette zsűri.

A Bocuse d'Or európai válogatóját végül október 15-16-ra halasztották, de a helyszín továbbra is Tallinn maradt. A lyoni döntőben 2021-ben végül az Egyesült Államok, Kanada, Argentína, Brazília és Chile, valamint Japán, Thaiföld, Dél-Korea, Szingapúr és Ausztrália mérheti össze a főzőtudományát, illetve Chile, Argentína és Mexikó mutathatja be, hogy mit tudnak a legkiválóbb séfjeik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek