Újranyit a Chinatown terasz, este 10-ig falatozhatunk

  A Chinatown terasz Facebook oldalán találtuk a hírt, miszerint június 8-tól, vagyis mától újranyitott a szabadtéri, sátras terasz, ahova az idei nyári szezonban hat étterem települ majd ki. A street food sátor 17 órától 22 óráig tart nyitva, bár a zárás hétvégente lehet későbbi, vagy kedvezőtlen időjárás esetén korábbi. A terasz nyár végéig, vagyis szeptember elejéig tart majd nyitva, amíg az időjárás engedi.

  Forrás: Chinatown Budapest / Facebook.com

  A kínai street food éjszakai, szabadtéri piacot immár nyolcadik éve nyitják meg a szervezők. Azt azonban jelezték, hogy idén kicsit más lesz, hiszen nekik is alkalmazkodniuk kell az egészségügyi előírásokhoz és szabályokhoz.

  Ezért az eddiginél egy sokkal nagyobb, 72 méter hosszú, 7 méter széles és 4 méter magas vadonatúj sátrat állítottak fel a Welthmarket és a Wan Hao étterem közötti belső udvarban. Az új sátor mind a négy oldala nyitott, így a szellőzés is hatékonyabb lesz. Harmadával kevesebb asztal és szék lesz idén, hogy be tudják tartani az előírt távolságokat, a személyzet pedig maszkot hord, a különböző felületeket és a mosdókat rendszeresen fertőtlenítik.

  Mi már korábban is végig ettük a street food sátor ételeit, de idén is lesz mit kipróbálni, mivel a Kínai Negyed legnépszerűbb éttermei kaptak helyet a standokon: kint lesz a Wan Hao, a He He, ami már régóta a mi törzshelyünk, a Milky Way étterem, az R&D Bubble Tea & Yitian Édesség, illetve a Spicy Fish.

  Ahogy a korábbi években, idén is lesz kínai grill, wok-ételek, más jellegzetes kínai utcai fogások, sör és egyéb italok, valamint ázsiai édességek is. A Mázsa tér 3-5. szám alatt található éjszakai piacra a belépés ingyenes.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek