Megint felvehetnek rendeléseket a nápolyi pizzériák

Majdnem kéthónapos zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami "fontos lélektani tényező" a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára – olvasható az MTI hírében. Rómában és más olasz városokban ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, a legendás Pizza Napoletana városában azonban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt Nápoly a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna.

Forrás: Gianluca Gerardi / Unsplash

Hogy ezt elkerüljék, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, és szinte minden olyan helyet bezáratott, ahol fennállhat az egymást megfertőzés veszélye; még a kiszállítás is szünetelt.

Miután az országban lassan elkezdték feloldani a korlátozásokat, a nápolyi polgármester is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket.

A remény sugarát látjuk ebben!

- mondta Antonio Pace, a pizzakészítők szövetségének elnöke.

Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák 30-40 százaléka dolgozik ismét. Helyben fogyasztani továbbra sem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este 10 órakor. A dolgozóknak peidg kesztyűt és maszkot kell viselniük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek