Már elérhető a pizzahívők egyik legfontosabb listája

A szimplán és egyszerűen csak 50 Top Pizza néven ismert rangsor egy online lista, amit három olasz gasztrofanatikus állított össze. Az idei listát, melynek első helyén rögtön két pizzázó végzett, Nápolyban hirdették ki.

A Pepe in Grani büszke csapataForrás: Pepe in Grani /Facebook.com

A rangsor első helyén Francesco Pepe áll, a Pepe in Grani tulajdonosa és szakácsa. Az étterem Caiazzo városában található. Pepe egyébként az előző két 50 Top Pizza győztese is volt. Mellé állt be a dobogó első fokára Francesco Martucci az I Masanielli tulaja, Caserta városából – olvasható a foodandwinegazette.com oldalán, ahol a teljes 50-es listát megtalálják.

A harmadik helyen az a Ciro Salvo végzett 50 Kalò nevű nápolyi pizzériájával, aki az európai listán megnyerte az első helyezést londoni éttermével. Az Év Pizzakészítője (Pizzaiolo) Pier Daniele Seu lett, akinek a pizzériája, a Seu Pizza Illuminati a nyolcadik a listán. Az Év Fiatal Pizzakészítője címet pedig Lorenzo Sirabella vehette át, aki a Dry nevű helyen süti a finomságokat Milánóban.

Forrás: Pepe in Grani / Luciano Furia /Facebook.com

A Campania régió, vagyis az olasz pizza szülőhazája 18 helyszínnel került fel a listára, Lazio tartomány összesen héttel, Lombardia hattal, Veneto néggyel, Emilia Romagna 3 pizzázóval, Piedmont, Toszkána és Szicília két helyszínnel, míg Liguria, Marche, Abruzzo, Basilicata, Puglia és Sardegna egy-egy pizzériával.

A 10 legjobb olasz pizzéria az 50 Top Pizza listája alapján:

1. Pepe in Grani, Caiazzo
1. I Masanielli, Caserta
3. 50 Kalò, Nápoly
4. Gino Sorbillo ai Tribunali, Nápoly
5. I Tigli, San Bonifacio
6. Francesco&Salvatore Salvo – Chiaia, Nápoly
7. Pizzaria La Notizia 94, Nápoly
8. Seu Pizza Illuminati, Róma
9. Casa Vitiello, Caserta
10. La Gatta Mangiona, Róma

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek