Egy kedélyes kvaterkázásra várnak mindenkit, online

Ha a főzőkurzusokat, a múzeumlátogatásokat, a túrázásokat és a városnézéseket át lehetett rakni virtuális térbe, akkor egy kedélyes baráti borozgatást, vagyis kvaterkázást is át lehet alakítani online rendezvénnyé. Így tettek az áprilisra tervezett Avasi Kvaterka bortermelői is, és úgy döntöttek, hogy ha az érdeklődők nem jöhetnek a Bükkbe, akkor ők viszik el a hegyet az otthonokba.

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

A bükki borászok részvételével létrejött hát az Avasi Kvaterka Online rendezvény, amit április 25-én rendeznek meg, és április 18-án szombattól lehet rá megrendelni a borokat, hogy minden érdeklődőhöz eljussanak a kóstolni való tételek.

A program célja, hogy segítse a nehéz helyzetbe került helyi borászatokat, tovább népszerűsítse a Bükki borvidék szereplőit, megfelelő újdonságként szolgáló programot adjon az otthonülő lakosságnak és segítse a vírus ellen küzdő segélyszervezetek munkáját – olvasható a Turizmus.com oldalán.

A program szerint április 18-tól egy héten keresztül hét bükki borászat kínálja nagy kedvezménnyel borait az Avasi Kvaterka erre a különleges alkalomra létrehozott weboldalán (avasikvaterka.hu), ami egyelőre csak egy startoldal, de holnaptól megrendelő felületté alakul. A szervezők szerint célszerű időben megrendelni a borokat a jövő szombati fő programokhoz, hogy minden bor megérkezzen.

Szombaton online műsorokat lehet majd megtekinteni 17.00 és 24.00 között az Avasi Kvaterka YouTube csatornáján és facebook oldalán, ahol home koncert, online kerekasztal és borkóstolók is indulnak, ahol együtt lehet kvaterkázni a borászokkal a kanapékon.

Az otthoni poharakba pedig kerülhetnek Hajdu Roland, Hetedhét Pince, Gallay Kézműves Pince, Sándor Zsolti, Palmetta Pincészet, K. Tóth Szabolcs, illetve a Mezei Szőlőbirtok és Pincészet borai.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek