Ezen a pizzakurzuson a kovászlaborossal is találkozhatnak

A Bake My Day pékségben rendezett workshop ideje alatt a nápolyi pizza minden csínját-bínját megtanulhatják, ahogy azt Mayer Zoli kovászlaboros is kitanulta. Ő adja át március 22-én a tudását mindazoknak, akik komolyan szeretnék venni a pizzát.

Forrás: Shutterstock.com

A tanfolyamon megismerkedhetnek majd kovászos és élesztős receptekkel; de az is biztos, hogy dagasztanak, buciznak, formáznak, sütnek és kóstolnak is majd a résztvevők. A pizzák pedig egy rendkívüli liszttel, az olasz Molini Pizzuti, kimondottan hosszú érlelésű pizzákhoz készített lisztjeivel készülnek – olvasható az esemény Facebook oldalán.

A ma pizzaként ismert kenyérféle Nápolyból ered és Raffaele Esposito pékmester nevéhez fűződik. Ő volt az, aki 1889-ben elkészített egy olasz nemzeti színű pizzát. A paradicsomszósszal, mozzarellával és bazsalikommal díszített pizzát Margherita di Savoia királyné tiszteletére készítette, és róla is nevezte el a piros, fehér és zöld nápolyi finomságot.

Az étel pozitív fogadtatásának köszönhető, hogy nem sokkal később megnyitott az első étterem jellegű pizzéria. A nápolyi Antica Pizzeria azóta már a nápolyi pizza szerelmeseinek zarándokhelye. A pizza workshopra kizárólag emailban lehet jelentkezni a jelentkezes@jenoipekseg.hu oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek