Kíváncsiak a tökéletes babka titkára?

  A workshop résztvevői megismerkedhetnek a kultikus jeruzsálemi csokoládés kalács, vagyis a Babka Budapest névadójával, a kalács történetével és fajtáival, valamint lehetőségük nyílik megtanulni néhány készítési trükköt is. A tökéletes tészta titkától és a különböző fonási, formázási és csavarási technikákról az izraeli származású Shimi Aaron mesél majd, aki az étterem meghívására és felkérésére tart két alkalommal is bemutatót.

  Forrás: Shutterstock.com

  A 2020. február 12-re tervezett, körülbelül másfél órás eseményen - melynek a házigazdái Nemesvölgyi Attila és Mautner Zsófi lesznek -  többféle ízesítésű, édes, sós, hagyományos és különleges babkát kóstolhatnak meg a jelentkezők. Lesz például whiskys, sárgabarackos-tahinis, mákos, füstölt paprikás és zaataros változatot is. A workshopnak lesz egy 10 órás és egy 15 órás időpontja, melyekre még lehet jelentkezni a Facebook eseményen keresztül. 

  Shimi Aaron gasztronómiai tanácsadó, nemzetközi kulináris projektek résztvevője, a modern izraeli és közel-keleti konyha szakértője és szenvedélyes rajongója. A világ három legjobb gasztrovárosa: Tel Aviv, New York és London között ingázik, ahol éttermi konyhákon, kifőzdékben, családoknál főz, hogy aztán tapasztalatait, történeteit és receptjeit megossza az arra nyitott közönséggel. Legfontosabb kulináris örökségét a jemeni származású nagymamájától kapta, aki idén lett 100 éves, és a mai napig minden pénteken maga süti a szombati foszlós kenyeret.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!