A koreai tejes szóda után jön a kóla plusz kávé - Önök megkóstolnák?

A Pepsi Cafe kétféle változata várhatóan 2020 áprilisában érkezik majd meg az amerikai boltok polcaira, de egyelőre csak tesztelésképpen, amolyan pop-up termékként. Ennek az egyik oka az, hogy a nemzetközi boltok polcain már egy ideje ott van a rivális Coca-Cola cég kávés verziója is, a Coke Plus Coffe, de amerikai piacindítást még mindig nem jelentettek be. Így a Pepsi most nagyon odafigyel a jó debütálási időre és a kampánysikerre.

Forrás: Pepsi.com / Press

A kávés-buborékos ital kétféle változatban lesz elérhető: klasszikus és vaníliás ízben, de a koffeintartalom mindkettőnél megegyezik majd, ami azt jelenti, hogy körülbelül kétszer olyan magas lesz, mint egy átlagos Pepsiben.

Bár a kávé-kóla italok újrabemutatása pont akkor történik, amikor a statisztikák szerint az amerikaiak egyre kevesebb szénsavas (náluk összefoglaló néven szóda) italt fogyasztanak, a két cég szerint a kóla pezsgését a kávéval keverő ital így is elérheti a fogyasztókat.

Forrás: instagram.com / fritzkola

A kávé-kóla kombináció egyébként 1996-ban jelent meg először a Pepsinél Pepsi Kona néven, de nagyon rövid életű volt, majd jött a 2004-es Pepsiccino, egy krémesebb változat, de ennek még a neve sem ért el hozzánk. A Coca-Cola Blak 2006-ban jelent meg, de két évre rá el is tűnt. Az említett Coke Plus Coffee pedig már egy 2017-es termék és Ausztráliában debütált, majd Ázsia szerte is megjelent, de Amerikában még nem kapható. Nemrég pedig feltűnt egy német underground kóla, ami bár nem kóla-kávé keverék, de kétszer annyi koffein van benne, mint egy normál italban.

A Fritz-Kola pedig ügyesen pozícionálva önmagát egyre csak szárnyal Németországban, Ausztriában és Magyarországon is. Így amíg a két nagy kólagyártó cég kávés furcsaságai nem tűnnek fel nálunk, a bevállalósabbaknak itt van a koreai tejes-szóda és a németek menő underground üdítője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek