24 karátos Brexit bort dobtak a piacra a franciák

Ha Nagy-Britannia október 31-én kilép az Unióból, biztos, hogy rengetegen fojtják bánatukat borba, vagy éppen köszöntik az új életet.

Erre alapozott a Gold Emotion elnevezésű francia cég, akik a Brexit alkalmából egy limitált kiadású palackozott bort dobtak a piacra  - a palackon 24 karátos aranyréteg található. A Union Jack zászló mintázatú üvegen az alábbi felirat olvasható: "Brexit, történelmet írtunk" - és gyöngyöző francia chardonnay-t tartalmaz, tudtuk meg a CNN cikkéből.

"Azoknak, akik a Brexitet ünnepelni szeretnék" - olvasható a termék címkéjén, mely egyedileg számozott és online megvásárolható a Brexit Nap megünneplésére.Forrás: Gold Emotion homepage

Az még nem egyértelmű, hogy alakulnak majd Nagy-Britannia kereskedelmi szabályai Európával és ez mennyire befolyásolja majd az alkohol árakat, de a bor jelenleg 138 fontba kerül (kb. 53 ezer forint), míg a rozé verziója valamivel többért, 148 fontért kapható.

A Gold Emotion cég megrendelésre készít palackokat pezsgő és borok számára, emellett parfümös üvegeket és gyertyákat is gyárt hozzáadott aranyréteggel.

Annak ellenére, hogy a Brexit boros üveg a brit történelem mérföldkövének ünneplésre készült, meglehetősen ellentmondásos termék. Olivier Pocholuk, a cég Rendzvény igazgatója azt mondja, sokan érdeklődnek a brexit üveg iránt, mióta azt múlt héten megjelentették, beleértve egy francia üzletembert, aki brit ügyfelei számára szeretné megvásárolni.

Forrás: Gold Emotion homepage

"Ez több, mint a Brexit, ez hatalmas dolog a politikai életben és mérföldkő a brit történelemben" - árulta el a CNN Travel számára a cég alkalmazottja. "Nem lennék meglepve, ha a britek ezzel ünnepelnének október 31. után."

Pocholuk szerint a cég standard 24 karátos üvegeit rendszerint esküvőkre, szilveszterre vagy nagyobb üzleti sikerekkor vásárolják meg, így a Brexitre miért ne vennék meg?

"Sok vásárló megveszi a palackot és megtartja, mint egy műalkotást." - teszi hozzá - "Ez olyan unikum, mint a Brexit maga."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek